( ! ) Notice: Undefined index: lang in C:\wamp\www\bologna3\akts\indexakts.php on line 39
Call Stack
#TimeMemoryFunctionLocation
10.0000794144{main}( )..\indexakts.php:0

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi AKTS Bilgi Kataloğu

Program Tanımları


( ! ) Notice: Undefined index: lang in C:\wamp\www\bologna3\akts\indexakts.php on line 254
Call Stack
#TimeMemoryFunctionLocation
10.0000794144{main}( )..\indexakts.php:0


Turizm ve Otel İşletmeciliği


Kuruluş


2009 yılında Ağırlama Hizmetleri Programı adı altında açılan bölümümüz, 2011 yılında isim değişikliği yapılarak Turizm ve Otel İşletmeciliği adı altında eğitim öğretime devam etmektedir.


Kazanılan Derece


Mezun öğrenciler ‘Turizm Meslek Elemanı’ ünvanı almaktadır.


Kabul ve Kayıt Koşulları


Ösym tarafından yapılan sınav ile öğrenci alınmaktadır.


Önceki Öğrenmenin (formal, in-formal, non-formal) Tanınması Hakkında Kurallar


Yok


Yeterlilik Koşulları ve Kuralları


Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı'na kayıt yaptırmak isteyen öğrencilerin ortaöğretim programını bitirmeleri gerekmektedir.


Program Profili


Programın öğrenci kontenjanı 40’tır. Programın eğitimi örgün eğitim şeklindedir. İkinci öğretim bulunmamaktadır.


Mezunların İstihdam Profilleri (örneklerle)


Mezun öğrencilerimiz; Otel İşletmeleri, Seyahat Acenteleri, Yiyecek-İçecek İşletmeleri ve Havayolu İşletmeleri’nde çalışma imkanı bulabilmektedir.


Üst Derece Programlarına Geçiş


Programdan mezun olan öğrenciler, DGS sınavına girme hakkı kazanır. Bu sınavdan aldıkları puanlara göre , DGS Tercih Klavuzunda belirtilen 4 yıllık fakülte veya yüksekokullara geçiş yapabilmektedirler. Geçiş yaptıkları okullarda, önlisans programında yer alan ve içerik ve kredi bakımından uygun görülen derslerden muaf tutulurlar.


Sınavlar, Ölçme ve Değerlendirme


Ders gereksinimlerine bağlı olarak sözlü veya yazılı sınavlar üzerinden değerlendirme yapılmaktadır.


Mezuniyet Koşulları


Dört yarıyılda toplam 120 AKTS kredisini tamamlamış olmak ve stajını (30 iş günü olacak şekilde) başarılı bir şekilde tamamlamış olmak.


Adres ve İletişim Bilgileri (Program Başkanı, AKTS/DS Koordinatörü)


Bölüm Başkanı: Yrd. Doç. Dr. Tuba BAK, AKTS Koordinatörü: Öğr. Gör. Mehmet Kadir TORUN


Bölüm Olanakları


AİBÜ Mudurnu Süreyya Astarcı Meslek Yüksekokulu Bünyesindeki derslikler, bilgisayar laboratuvarları ve kütüphane.

Program Çıktıları

Bilgi


Alanı ile ilgili kuramlar, olgular kavramlar ve ilkeler hakkında temel düzeyde bilgiye sahiptir.

Turizm bilgi ve kültürüne sahip olur.

Beceri


Otel işletmelerinin temel faaliyet konuları ile ilgili bilgi ve beceri sahibi olabilmek.

Temel bilgisayar kullanımı yanısıra otelcilik alanındaki yazılım ve donanımları da kullanabilmek.

Turizm sektöründe yeterli olabilecek düzeyde mesleki İngilizce bilgisine sahip olma.

Turizm Sektörü hakkında kazandığı temel bilgileri çalışma hayatında kullanabilme becerisi sahip olmak.

Mesleki yeterlilik konusunda özgüven sahibi olmak.

Yetkinlikler


Mesleki ve yasal mevzuatı anlama ve uygulama yetkinliğine sahip olmak.

toplumsal ve mesleki etik değerlerinin bilincinde olabilmek.



1. Alanı ile ilgili kuramlar, olgular kavramlar ve ilkeler hakkında temel düzeyde bilgiye sahiptir.

2. Turizm bilgi ve kültürüne sahip olur.

3. Otel işletmelerinin temel faaliyet konuları ile ilgili bilgi ve beceri sahibi olabilmek.

4. Temel bilgisayar kullanımı yanısıra otelcilik alanındaki yazılım ve donanımları da kullanabilmek.

5. Turizm sektöründe yeterli olabilecek düzeyde mesleki İngilizce bilgisine sahip olma.

6. Turizm Sektörü hakkında kazandığı temel bilgileri çalışma hayatında kullanabilme becerisi sahip olmak.

7. Mesleki yeterlilik konusunda özgüven sahibi olmak.

8. Mesleki ve yasal mevzuatı anlama ve uygulama yetkinliğine sahip olmak.

9. toplumsal ve mesleki etik değerlerinin bilincinde olabilmek.


BİLGİ BECERİ YETKİNLİKLER
Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği Öğrenme Yetkinliği İletişim ve Sosyal Yetkinlik Alana Özgü Yetkinlik
Alanı ile ilgili kuramlar, olgular kavramlar ve ilkeler hakkında temel düzeyde bilgiye sahiptir.
Turizm bilgi ve kültürüne sahip olur.
Otel işletmelerinin temel faaliyet konuları ile ilgili bilgi ve beceri sahibi olabilmek.
Temel bilgisayar kullanımı yanısıra otelcilik alanındaki yazılım ve donanımları da kullanabilmek.
Turizm sektöründe yeterli olabilecek düzeyde mesleki İngilizce bilgisine sahip olma.
Turizm Sektörü hakkında kazandığı temel bilgileri çalışma hayatında kullanabilme becerisi sahip olmak.
Mesleki yeterlilik konusunda özgüven sahibi olmak.
Mesleki ve yasal mevzuatı anlama ve uygulama yetkinliğine sahip olmak.
toplumsal ve mesleki etik değerlerinin bilincinde olabilmek.

Müfredat

Ders Kodu Ders Adı Ders Türü T U L AKTS
1623002312013Mesleki Yabancı Dil IZorunlu3203.00
1623002332013Otelcilik Otomasyon SistemleriZorunlu2203.00
1623002052013Turizm PazarlamasıZorunlu2002.00
1623002352011Turizm Coğrafyası IZorunlu2002.00
1623002972013Staj IZorunlu0004.00
1623002992013Seçmeli ISeçmeli30016.00
Toplam:30
Ders Kodu Ders Adı Ders Türü T U L AKTS
1623002362013Mesleki Yabancı Dil IIZorunlu3203.00
1623001262011Turizm EkonomisiZorunlu2003.00
1623001342011Turizm MevzuatıZorunlu2002.00
1623002422011İnsan Kaynakları YönetimiZorunlu2002.00
1623002962013Staj IIZorunlu0004.00
1623002982013Seçmeli IISeçmeli30016.00
Toplam:30
Ders Kodu Ders Adı Ders Türü Dönem Seçmeli Grubu T U L AKTS
1623002512013Yöresel MutfaklarSeçmeli3Seçmeli I3004.00
1623002432013Çevre KorumaSeçmeli3Seçmeli I3004.00
1623002952013Alternatif Turizm ÇeşitleriSeçmeli3Seçmeli I3004.00
1623002252010Gıda ve Personel HijyeniSeçmeli3Seçmeli I3004.00
1623002372013Ziyafet Servis YöntemiSeçmeli3Seçmeli I3004.00
1623002562013Araştırma Yöntem ve TeknikleriSeçmeli3Seçmeli I3004.00
1623002452011İş OrganizasyonuSeçmeli4Seçmeli II3004.00
1623002442011Menü PlanlamaSeçmeli4Seçmeli II3004.00
1623002942013Dünya MutfaklarıSeçmeli4Seçmeli II3004.00
1623002402013Kongre ve Seminer OrginazasyonuSeçmeli4Seçmeli II3004.00
1623002462013Dekorasyon HizmetleriSeçmeli4Seçmeli II3004.00
1623002482013Meslek EtiğiSeçmeli4Seçmeli II3004.00
1623002522013Kalite Yönetim SistemleriSeçmeli4Seçmeli II3004.00
1623002922013Yiyecek İçecek Maliyet KontrolüSeçmeli4Seçmeli II3004.00
1623002902013Turizm Coğrafyası IISeçmeli4Seçmeli II3004.00

Erasmus Courses

Course Code Course Name Type Semester T A L ECTS
1623001052013Foreign Language (English) I Compulsory16006.00
1623001402013Foreign Language (English)Compulsory26006.00
1623002312013Technical Foreign Language I Compulsory33203.00
1623002362013Business English II Compulsory43203.00