Motorlu Araçlar ve Ulaştırma Teknolojileri Bölümü 1993-1994 öğretim yılında kurulan Abant İzzet Baysal Üniversitesi Gerede Meslek Yüksekokulu’nun bünyesindeki Otomotiv Teknolojileri Birinci ve İkinci öğretim programları ile eğitim ve öğretimine devam etmektedir. Otomotiv Teknolojileri Programın amacı, değişen bilim, teknoloji, eğitim ve otomotiv alanının gereksinimleri doğrultusunda Otomotiv sektörünü oluşturan unsurları, ilgi alanlarını ve meslek alanının temel çalışma ilkelerini bilen, Sektörün gerektirdiği çağdaş bilgi ve teknolojilerin önemine sahip, üretim veya satış sonrası hizmet sektörlerinde otomotiv teknikeri olarak sorumluluğuna sahip, meslek hayatında teknik dil kullanabilen, iş hayatında meslek etiğinin önemine sahip otomotiv teknikeri yetiştirmektir.
Bu programı başarıyla tamamlayan öğrenciler, Otomotiv Teknolojisi önlisans derecesi almaya hak kazanmaktadırlar.
Yükseköğretim Kurumu (YÖK) tarafından belirlenen yönetmelikler çerçevesinde, bu programa öğrenci kabulü Öğrenci Seçme ve Yerleştirme (ÖSYS) Merkezi tarafından yapılan sınav sistemiyle olmaktadır. Öğrenciler, öğrenim görmek istedikleri program tercihlerini bildirdikten sonra, bu sınavdan aldıkları puana göre bu merkez tarafından ilgili programlara yerleştirilmektedir.
AİBÜ’nde öğrenim gören öğrenciler, bazı derslerden belirli yönetmelikler çerçevesinde muaf olabilirler. Başka bir kurumda alınan dersin içeriği, AİBÜ’nde verilen dersin içeriğine uygun olması ve ilgili fakülte/enstitü/yüksekokul yönetim kurulu tarafından onaylanması durumunda, öğrenci bu dersten muaf tutulabilir.
Motorlu Araçlar ve Ulaştırma Teknolojileri Bölümüne kayıt yaptırmak isteyen öğrencilerin ortaöğretim programını bitirmeleri gerekmektedir..
Programın öğrenci kontenjanı 90’dır.Programın eğitimi örgün eğitim ve ikinci öğretim şeklindedir.
Ana ve yan sanayi otomotiv fabrikalarının hemen hemen tüm kademelerinde tekniker karşılığı sayılabilecek unvan ve sorumluluklarda görev alabilir. Otomotiv sektörünün üretim ve satış sonrası hizmet birimleri olarak adlandırabileceğimiz servisler ve satış noktaları ve eğitim merkezlerinde çalışabilir.Bu birimlerde grup liderliği servis yöneticiliği, satış grup liderliği, yedek parça, servis atölyesi yöneticiliğinden, personel eğitimlerine kadar birçok alanda sorumluluk ve görev alabilir. Araç muayene istasyonlarında amir yardımcısı ve tekniker olarak çalışabilir. Otomotiv alanının ara eleman ihtiyacını karşılayacak işletmeler çalışabilecekleri kurumlardan bazılarıdır.
Bu programdan mezun olan öğrenciler, dikey geçiş sınav kılavuzunda belirtilen lisans programlarına devam edebilirler.
Ders gereksinimlerine bağlı olarak sözlü veya yazılı sınavlar üzerinden değerlendirme yapılmaktadır.
Dört yarıyılda toplam 120 AKTS kredisini tamamlamış olmak ve standartlarını (6 haftalık 2 ayrı staj olacak şekilde )başarılı bir şekilde tamamlamış olmak.
0
Program Başkanı: Öğr. Gör. İdris ÇALIŞKAN AKTS/DS Koordinatörü: Öğr. Gör. Mehmet BAYIK
AİBÜ Gerede Meslek Yüksekokulu bünyesindeki derslikler, bilgisayar laboratuvarları, kütüphane ve otomotiv uygulama atölyesi.
Bilgi
1- Matematik, fen bilimleri ve kendi alanları ile ilgiikonularda yeterli alt yapıya sahiptir.
1.Ortaöğretim düzeyinde kazanılan yeterliliklere dayalı olarak alanındaki güncel bilgileri içeren ders kitapları,uygulama araç gereçleri ve diğer kaynaklarla desteklenen temel düzeydeki kuramsal ve uygulamalı bilgilere sahip olma.
Beceri
1- Geliştirilmiş teknolojilerin uygulanmasındaki sorunları ve çözümlerini anlar. 1. Alanında edindiği temel düzeydeki kuramsal ve uygulamalı bilgileri aynı alanda bir ileri eğitim düzeyinde veya aynı düzeydeki bir alanda kullanabilme becerileri kazanma
2- Teknoloji alanında güncel teknikleri ve araçları ek teknik eğitim alarak kullanır. 2. Alanında edindiği temel düzeydeki bilgi ve becerileri kullanarak verileri yorumlaya bilme ve değerlendirebilme, sorunları tanımlayabilme, analiz edebilme, kanıtlara dayalı çözüm önerileri geliştirebilme.
3- Teknik resim becerisini uygulamada etkin kullanır.
4- Deney yapar, veri toplar, toplanan verileri sunar.
Yetkinlikler
1- Bireysel olarak ve takımlarda çalışır. 1. Alanıyla ilgili temel düzeydeki bir çalışmayı bağımsız olarak yürütebilme.
2. Alanı ile ilgili uygulamalarda karşılaşılan ve ön görülemeyen karmaşık sorunları çözmek için ekip üyesi olarak sorumluluk alabilme.
3. Sorumluluğu altında çalışanların bir proje çerçevesinde gelişimlerine yönelik etkinlikleri yürütebilme.
Alanı ile ilgili bilgisayar programlarını kullanabilen, Üretim kademelerinin montaj ve kalite kontrol birimlerindeki cihaz ve gereçler ile ölçme aletlerini kullanabilen, Temel tamir araç ve gereçlerini kullanabilen; sökme, takma ve teşhis koyma, tamir etme işlemlerini yapabilen, Mesleği ile ilgili standartları bilen ve uygulayabilen, Satış sonrası kademelerde müşteri ile iletişim kurabilen, Yönetim kademelerinde sorumluluk alabilen ve emrinde çalışan kişilerin yönetim ve denetimini üstlenebilen Otomotiv teknikerleri yetiştirmeyi amaçlar.
. Otomotive Endüstrisinin ihtiyaç duyduğu nitelikli, teorik ve pratik bilgiler ile donanmış, mevcut ve gelişen teknolojileri birbiriyle ilişkilendirebilen, kişisel ve toplumsal sorumluluk sahibi ve gerektiğinde kendi işini kurup yönetebilen bireyler yetiştirmektir.
. Otomotiv Endüstrisinin ihtiyaç duyduğu nitelikli elemanları yetiştiren altyapıya sahip olma ve yenilikleri takip ederek yeni teknolojilere uyum sağlayabilen elemanları temin etmede söz sahibi olan bir bölüm olmaktır.
1- Teknik resim kullanarak iletişim kurar. 1. Alanı ile ilgili konularda sahip olduğu temel bilgi ve beceriler düzeyinde düşüncelerini yazılı ve sözlü iletişim yoluyla aktarabilme.
2- Etkin sözlü ve yazılı iletişim kurar. 2. Alanı ile ilgili konularda düşüncelerini ve sorunlara ilişkin çözüm önerilerine uzman olan ve olmayan kişilerle paylaşabilme
3- Orta- ileri düzeyde en az bir yabancı dili Avrupa Dil Portföyü A2 Genel Düzeyinde Kullanır. 3. Bir yabancı dili en az Avrupa Dil Portföyü A2 Genel Düzeyi'nde kullanarak alanındaki bilgileri izleyebilme ve meslektaşları ile iletişim kurabilme
4- Otomotiv teknolojilerini kullanır alanının gerektirdiği en az Avrupa Bilgisayar Kullanma Lisansı Temel Düzeyinde bilgisayar yazılımı ile birlikte bilişim ve iletişim teknolojilerini kullanır. 4. Alanının gerektirdiği en az Avrupa Bilgisayar Kullanma Lisansı Temel Düzeyinde bilgisayar yazılımı ile birlikte bilişim ve iletişim teknolojilerini kullanabilme.
2. Sosyal hakların evrenselliği, sosyal adalet, kalite ve kültürel değerler ile çevre koruma, iş sağlığı ve güvenliği konularında yeterli bilince sahip olama.
1- Teknolojik uygulamaların hukuksal sonuçları ve meslek etiği konusunda farkındalığa sahiptir. 1. Alanı ile ilgili verilerin toplanması, uygulanması ve sonuçlarının duyurulması aşamalarında toplumsal, bilimsel, kültürel ve etik değerlere sahip olma
1. 1- Matematik, fen bilimleri ve kendi alanları ile ilgiikonularda yeterli alt yapıya sahiptir.
2. 1.Ortaöğretim düzeyinde kazanılan yeterliliklere dayalı olarak alanındaki güncel bilgileri içeren ders kitapları,uygulama araç gereçleri ve diğer kaynaklarla desteklenen temel düzeydeki kuramsal ve uygulamalı bilgilere sahip olma.
3. 1- Geliştirilmiş teknolojilerin uygulanmasındaki sorunları ve çözümlerini anlar. 1. Alanında edindiği temel düzeydeki kuramsal ve uygulamalı bilgileri aynı alanda bir ileri eğitim düzeyinde veya aynı düzeydeki bir alanda kullanabilme becerileri kazanma
4. 2- Teknoloji alanında güncel teknikleri ve araçları ek teknik eğitim alarak kullanır. 2. Alanında edindiği temel düzeydeki bilgi ve becerileri kullanarak verileri yorumlaya bilme ve değerlendirebilme, sorunları tanımlayabilme, analiz edebilme, kanıtlara dayalı çözüm önerileri geliştirebilme.
5. 3- Teknik resim becerisini uygulamada etkin kullanır.
6. 4- Deney yapar, veri toplar, toplanan verileri sunar.
7. 1- Bireysel olarak ve takımlarda çalışır. 1. Alanıyla ilgili temel düzeydeki bir çalışmayı bağımsız olarak yürütebilme.
8. 2. Alanı ile ilgili uygulamalarda karşılaşılan ve ön görülemeyen karmaşık sorunları çözmek için ekip üyesi olarak sorumluluk alabilme.
9. 3. Sorumluluğu altında çalışanların bir proje çerçevesinde gelişimlerine yönelik etkinlikleri yürütebilme.
10. Alanı ile ilgili bilgisayar programlarını kullanabilen, Üretim kademelerinin montaj ve kalite kontrol birimlerindeki cihaz ve gereçler ile ölçme aletlerini kullanabilen, Temel tamir araç ve gereçlerini kullanabilen; sökme, takma ve teşhis koyma, tamir etme işlemlerini yapabilen, Mesleği ile ilgili standartları bilen ve uygulayabilen, Satış sonrası kademelerde müşteri ile iletişim kurabilen, Yönetim kademelerinde sorumluluk alabilen ve emrinde çalışan kişilerin yönetim ve denetimini üstlenebilen Otomotiv teknikerleri yetiştirmeyi amaçlar.
11. . Otomotive Endüstrisinin ihtiyaç duyduğu nitelikli, teorik ve pratik bilgiler ile donanmış, mevcut ve gelişen teknolojileri birbiriyle ilişkilendirebilen, kişisel ve toplumsal sorumluluk sahibi ve gerektiğinde kendi işini kurup yönetebilen bireyler yetiştirmektir.
12. . Otomotiv Endüstrisinin ihtiyaç duyduğu nitelikli elemanları yetiştiren altyapıya sahip olma ve yenilikleri takip ederek yeni teknolojilere uyum sağlayabilen elemanları temin etmede söz sahibi olan bir bölüm olmaktır.
13. 1- Teknik resim kullanarak iletişim kurar. 1. Alanı ile ilgili konularda sahip olduğu temel bilgi ve beceriler düzeyinde düşüncelerini yazılı ve sözlü iletişim yoluyla aktarabilme.
14. 2- Etkin sözlü ve yazılı iletişim kurar. 2. Alanı ile ilgili konularda düşüncelerini ve sorunlara ilişkin çözüm önerilerine uzman olan ve olmayan kişilerle paylaşabilme
15. 3- Orta- ileri düzeyde en az bir yabancı dili Avrupa Dil Portföyü A2 Genel Düzeyinde Kullanır. 3. Bir yabancı dili en az Avrupa Dil Portföyü A2 Genel Düzeyi'nde kullanarak alanındaki bilgileri izleyebilme ve meslektaşları ile iletişim kurabilme
16. 4- Otomotiv teknolojilerini kullanır alanının gerektirdiği en az Avrupa Bilgisayar Kullanma Lisansı Temel Düzeyinde bilgisayar yazılımı ile birlikte bilişim ve iletişim teknolojilerini kullanır. 4. Alanının gerektirdiği en az Avrupa Bilgisayar Kullanma Lisansı Temel Düzeyinde bilgisayar yazılımı ile birlikte bilişim ve iletişim teknolojilerini kullanabilme.
17. 2. Sosyal hakların evrenselliği, sosyal adalet, kalite ve kültürel değerler ile çevre koruma, iş sağlığı ve güvenliği konularında yeterli bilince sahip olama.
18. 1- Teknolojik uygulamaların hukuksal sonuçları ve meslek etiği konusunda farkındalığa sahiptir. 1. Alanı ile ilgili verilerin toplanması, uygulanması ve sonuçlarının duyurulması aşamalarında toplumsal, bilimsel, kültürel ve etik değerlere sahip olma
BİLGİ | BECERİ | YETKİNLİKLER | ||||||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği | Öğrenme Yetkinliği | İletişim ve Sosyal Yetkinlik | Alana Özgü Yetkinlik | |||||||||||||
1- Matematik, fen bilimleri ve kendi alanları ile ilgiikonularda yeterli alt yapıya sahiptir. | ||||||||||||||||
1.Ortaöğretim düzeyinde kazanılan yeterliliklere dayalı olarak alanındaki güncel bilgileri içeren ders kitapları,uygulama araç gereçleri ve diğer kaynaklarla desteklenen temel düzeydeki kuramsal ve uygulamalı bilgilere sahip olma. | ||||||||||||||||
1- Geliştirilmiş teknolojilerin uygulanmasındaki sorunları ve çözümlerini anlar. 1. Alanında edindiği temel düzeydeki kuramsal ve uygulamalı bilgileri aynı alanda bir ileri eğitim düzeyinde veya aynı düzeydeki bir alanda kullanabilme becerileri kazanma | ||||||||||||||||
2- Teknoloji alanında güncel teknikleri ve araçları ek teknik eğitim alarak kullanır. 2. Alanında edindiği temel düzeydeki bilgi ve becerileri kullanarak verileri yorumlaya bilme ve değerlendirebilme, sorunları tanımlayabilme, analiz edebilme, kanıtlara dayalı çözüm önerileri geliştirebilme. | ||||||||||||||||
3- Teknik resim becerisini uygulamada etkin kullanır. | ||||||||||||||||
4- Deney yapar, veri toplar, toplanan verileri sunar. | ||||||||||||||||
1- Bireysel olarak ve takımlarda çalışır. 1. Alanıyla ilgili temel düzeydeki bir çalışmayı bağımsız olarak yürütebilme. | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | ||||
2. Alanı ile ilgili uygulamalarda karşılaşılan ve ön görülemeyen karmaşık sorunları çözmek için ekip üyesi olarak sorumluluk alabilme. | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | |||
3. Sorumluluğu altında çalışanların bir proje çerçevesinde gelişimlerine yönelik etkinlikleri yürütebilme. | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | ||||||||
Alanı ile ilgili bilgisayar programlarını kullanabilen, Üretim kademelerinin montaj ve kalite kontrol birimlerindeki cihaz ve gereçler ile ölçme aletlerini kullanabilen, Temel tamir araç ve gereçlerini kullanabilen; sökme, takma ve teşhis koyma, tamir etme işlemlerini yapabilen, Mesleği ile ilgili standartları bilen ve uygulayabilen, Satış sonrası kademelerde müşteri ile iletişim kurabilen, Yönetim kademelerinde sorumluluk alabilen ve emrinde çalışan kişilerin yönetim ve denetimini üstlenebilen Otomotiv teknikerleri yetiştirmeyi amaçlar. | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | ||||||
. Otomotive Endüstrisinin ihtiyaç duyduğu nitelikli, teorik ve pratik bilgiler ile donanmış, mevcut ve gelişen teknolojileri birbiriyle ilişkilendirebilen, kişisel ve toplumsal sorumluluk sahibi ve gerektiğinde kendi işini kurup yönetebilen bireyler yetiştirmektir. | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | |||||||
. Otomotiv Endüstrisinin ihtiyaç duyduğu nitelikli elemanları yetiştiren altyapıya sahip olma ve yenilikleri takip ederek yeni teknolojilere uyum sağlayabilen elemanları temin etmede söz sahibi olan bir bölüm olmaktır. | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | |||||||||
1- Teknik resim kullanarak iletişim kurar. 1. Alanı ile ilgili konularda sahip olduğu temel bilgi ve beceriler düzeyinde düşüncelerini yazılı ve sözlü iletişim yoluyla aktarabilme. | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | |||||||
2- Etkin sözlü ve yazılı iletişim kurar. 2. Alanı ile ilgili konularda düşüncelerini ve sorunlara ilişkin çözüm önerilerine uzman olan ve olmayan kişilerle paylaşabilme | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | ||||||||
3- Orta- ileri düzeyde en az bir yabancı dili Avrupa Dil Portföyü A2 Genel Düzeyinde Kullanır. 3. Bir yabancı dili en az Avrupa Dil Portföyü A2 Genel Düzeyi'nde kullanarak alanındaki bilgileri izleyebilme ve meslektaşları ile iletişim kurabilme | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | ||||||
4- Otomotiv teknolojilerini kullanır alanının gerektirdiği en az Avrupa Bilgisayar Kullanma Lisansı Temel Düzeyinde bilgisayar yazılımı ile birlikte bilişim ve iletişim teknolojilerini kullanır. 4. Alanının gerektirdiği en az Avrupa Bilgisayar Kullanma Lisansı Temel Düzeyinde bilgisayar yazılımı ile birlikte bilişim ve iletişim teknolojilerini kullanabilme. | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | ||||||||
2. Sosyal hakların evrenselliği, sosyal adalet, kalite ve kültürel değerler ile çevre koruma, iş sağlığı ve güvenliği konularında yeterli bilince sahip olama. | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | |||||||
1- Teknolojik uygulamaların hukuksal sonuçları ve meslek etiği konusunda farkındalığa sahiptir. 1. Alanı ile ilgili verilerin toplanması, uygulanması ve sonuçlarının duyurulması aşamalarında toplumsal, bilimsel, kültürel ve etik değerlere sahip olma | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 |
Ders Kodu | Ders Adı | Ders Türü | T | U | L | AKTS |
---|---|---|---|---|---|---|
1321001122002 | Meslek Resim | Zorunlu | 2 | 1 | 0 | 4.00 |
1321001212002 | Türk Dili I | Zorunlu | 2 | 0 | 0 | 2.00 |
1321001232002 | Atatürk İlk.ve İnk.Tarihi I | Zorunlu | 2 | 0 | 0 | 2.00 |
1321001352011 | Fizik | Zorunlu | 4 | 0 | 0 | 4.00 |
1321001372011 | Motor Teknolojisi | Zorunlu | 3 | 1 | 0 | 5.00 |
1321001412011 | Otomotiv Elektriği | Zorunlu | 3 | 1 | 0 | 5.00 |
1321001252011 | İngilizce I | Zorunlu | 2 | 0 | 0 | 2.00 |
1321001392013 | Matematik I | Zorunlu | 4 | 0 | 0 | 6.00 |
Toplam: | 30 |
Ders Kodu | Ders Adı | Ders Türü | T | U | L | AKTS |
---|---|---|---|---|---|---|
1321001142002 | Malzeme Teknolojisi | Zorunlu | 2 | 0 | 0 | 3.00 |
1321001222002 | Türk Dili II | Zorunlu | 2 | 0 | 0 | 2.00 |
1321001242002 | Atatürk İlk.ve İnk.Tarihi II | Zorunlu | 2 | 0 | 0 | 2.00 |
1321001402011 | Dizel Motorlar ve Yakıt Enjeksiyon Sistemleri | Zorunlu | 3 | 1 | 0 | 4.00 |
1321001422011 | Otomotiv Elektroniği | Zorunlu | 3 | 1 | 0 | 5.00 |
1321001962011 | Seçmeli ( II. Dönem) | Seçmeli | 3 | 0 | 0 | 4.00 |
1321002202011 | Ölçme Tekniği | Zorunlu | 2 | 0 | 0 | 2.00 |
1321001262011 | İngilizce II | Zorunlu | 2 | 0 | 0 | 2.00 |
1321001362013 | Matematik II | Zorunlu | 4 | 0 | 0 | 6.00 |
Toplam: | 30 |
Ders Kodu | Ders Adı | Ders Türü | T | U | L | AKTS |
---|---|---|---|---|---|---|
1321002112011 | Hareket Kontrol Sistemleri | Zorunlu | 3 | 1 | 0 | 4.00 |
1321002132011 | Motor Test ve Ayarları | Zorunlu | 3 | 1 | 0 | 4.00 |
1321002152011 | Makine Elemanları | Zorunlu | 3 | 0 | 0 | 3.00 |
1321002172011 | Buji Ateşlemeli Motorların Yakıt ve Ateşleme Sistemleri | Zorunlu | 3 | 1 | 0 | 4.00 |
1321002192011 | Termodinamik | Zorunlu | 3 | 0 | 0 | 4.00 |
1321002972011 | Seçmeli (III. Dönem) | Seçmeli | 3 | 0 | 0 | 7.00 |
1321002392013 | I.Staj | Zorunlu | 0 | 0 | 0 | 4.00 |
Toplam: | 30 |
Ders Kodu | Ders Adı | Ders Türü | T | U | L | AKTS |
---|---|---|---|---|---|---|
1321001382011 | Emisyon Kontrol Sistemleri | Zorunlu | 2 | 0 | 0 | 2.00 |
1321002122011 | Taşıtlar Mekaniği | Zorunlu | 3 | 1 | 0 | 4.00 |
1321002142011 | Alternatif Motorlar ve Yakıt Sistemleri | Zorunlu | 3 | 1 | 0 | 4.00 |
1321002162011 | Sistem Analizi ve Tasarımı | Zorunlu | 3 | 1 | 0 | 4.00 |
1321002182011 | Güç Aktarma Organları | Zorunlu | 3 | 1 | 0 | 4.00 |
1321002962011 | Seçmeli (IV. Dönem) | Seçmeli | 2 | 0 | 0 | 8.00 |
1321002362013 | II.Staj | Zorunlu | 0 | 0 | 0 | 4.00 |
Toplam: | 30 |
Ders Kodu | Ders Adı | Ders Türü | Dönem | Seçmeli Grubu | T | U | L | AKTS |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
1321002242011 | Kaynak Tekniği | Seçmeli | 4 | Seçmeli (IV. Dönem) | 2 | 0 | 0 | 2.00 |
1321002262011 | Mesleki Yabancı Dil | Seçmeli | 4 | Seçmeli (IV. Dönem) | 2 | 0 | 0 | 4.00 |
1321002342011 | Araştırma Yöntem ve Teknikleri | Seçmeli | 4 | Seçmeli (IV. Dönem) | 2 | 0 | 0 | 2.00 |
REKG003 | Girişimcilik | Seçmeli | 4 | Seçmeli (IV. Dönem) | 4 | 0 | 0 | 4.00 |
1321001442011 | Bilgi Ve İletişim Teknolojisi | Seçmeli | 2 | Seçmeli ( II. Dönem) | 2 | 1 | 0 | 4.00 |
1321002212011 | Hidrolik Pnömatik | Seçmeli | 3 | Seçmeli (III. Dönem) | 3 | 1 | 0 | 4.00 |
1321002232011 | Kalite Güvencesi ve Standartları | Seçmeli | 3 | Seçmeli (III. Dönem) | 3 | 0 | 0 | 3.00 |
GMY1310118 | Yaşam Boyu Spor | Seçmeli | 3 | Seçmeli (III. Dönem) | 1 | 1 | 0 | 4.00 |
REKG004 | Girişimcilik | Seçmeli | 3 | Seçmeli (III. Dönem) | 2 | 1 | 0 | 4.00 |
Course Code | Course Name | Type | Semester | T | A | L | ECTS |
---|