Türkçe Eğitimi Lisans Programı 1999 yılında açılmıştır.
Programdan mezun olanlara Türçe Eğitimi alanında lisans diploması verilir.
Adayların lise ve dengi okul diplomasına sahip olması ve merkezi olarak yapılan yükseköğretime seçme ve yerleştirme sınavından yeterli puanı almış olması gerekir.
Öğrenciler, muafiyet sınavı yapılması kararlaştırılan derslerin sınavından yeterli puanı almaları halinde o dersten muaf sayılırlar.
Programda bulunan tüm dersleri başarıyla tamamlamış olmak ve 4.00 üzerinden en az 2.00 not ortalamasına sahip olmak gerekir.
Türkçe Eğitimi Lisans Programı'nın hedefi, öğretmenlik mesleğinin gerektirdiği bütün nitelikleri bilgi, beceri ve karakter bakımından taşıyan; ülkesine, milletine, insani ve ahlaki değerlere kıymet veren, Türkçe Eğitimi alanındaki kazanımlarıyla öğrencilerin dil becerilerini geliştirmeye yetkin, kendini geliştirmeyi alışkanlık hâline getirmiş, kültürlü ve toplumsal sorunlara duyarlı Türkçe öğretmenleri yetiştirmektir.
Öncelikle devlet ortaokullarında, özel okul ve dershanelerde Türkçe öğretmeni olarak görev yapmaktadırlar. Ayrıca yurt dışında ülkemizin, Türk dilinin ve Türk kültürünün tanıtılması, yayılması amacıyla faaliyet gösteren devlet kurumu olan Yunus Emre Enstitüsünde okutman, eğitim koordinatörü, kültür-sanat koordinatörü, uzman yardımcısı, uzman olarak istihdam edilebilmektedirler. Özel okullar ile Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezlerinde de yabancı dil olarak Türkçe okutmanı olabilmektedirler. Bunların dışında ilgili alanlarda akademik kariyer yapabilmektedirler.
Lisans eğitimini başarı ile tamamlayan adaylar, gerekli şartları yerine getirdikleri takdirde üst derece programlarına (yüksek lisans, doktora) devam edebilirler.
Her ders için uygulanan ölçme ve değerlendirme şekli, ders öğretim planlarında tanımlanmıştır.
Yeterlilik Koşulları ve Kuralları bölümündeki şartlar yeterlidir.
0
Bölüm Başkanı: Doç. Dr. Halit KARATAY Adres: Abant İzzet Baysal Üniversitesi Eğitim Fakültesi Türkçe Eğitimi Bölümü No: 312 Telefon: 0374 254 10 00 - 1635(dahili) E-posta: karatay_h@ibu.edu.tr AKTS Koordinatörü (Lisans): Yrd. Doç. Dr. S. Kürşad DOLUNAY Adres: Abant İzzet Baysal Üniversitesi Eğitim Fakültesi Türkçe Eğitimi Bölümü No: 313 Telefon: 0374 254 10 00 - 1636(dahili) E-posta: dolunay_k@ibu.edu.tr AKTS Koordinatörü (Yüksek Lisans): Yrd. Doç. Dr. Başak Ümit BOZKURT Adres: Abant İzzet Baysal Üniversitesi Eğitim Fakültesi Türkçe Eğitimi Bölümü No: 316 Telefon: 0374 254 10 00 - 1623(dahili) E-posta: umitbozkurt@ibu.edu.tr
Program, iki doçent, beş yardımcı doçent, bir okutman (Dr) ve iki araştırma görevlisi ile hizmet vermektedir. AİBÜ TÖMER'de yabancılara Türkçe öğretimi üzerine staj ve sertifika olanakları bulunmaktadır.
Bilgi
Öğretmenlik mesleğinin gerektirdiği sınıf yönetimi, ölçme ve değerlendirme, eğitim psikolojisi, teknoloji ve materyal kullanımı, öğretim ilke ve yöntemleri, eğitim kurumlarının faaliyetlerini düzenleyen kanun ve yönetmelikler hakkında yeterli bilgiyi hatırlar.
Türkçe öğretim programlarını bilme.
Türkçe öğretimi strateji, yöntem ve tekniklerini bilme.
Türkçe öğretim sürecini ölçme ve değerlendirmeyi bilme.
Türkçe Eğitimi alanındaki bilgileri eğitim ortamında kullanma.
Türk dilinin tarihi gelişimini bilme.
Türk dilinin dilbilimsel özelliklerini bilme.
Türk dilinin sorunlarının farkında olma.
Edebiyat bilgi ve kuramlarını bilme.
Türk ve dünya edebiyatının önemli eserlerini bilme.
Türk ve dünya edebiyatının önemli şahsiyetlerini bilme.
Öğrencilerin anlama; dinleme/izleme, okuma becerilerini geliştirebilme.
Dilin tanımı, işlevleri, dil bilgisi ve dil biliminin temel kavramları, Dünya dillerinin nitelikleri, Türk dilinin bu diller arasındaki yeri, Türk dilinin tarihi dönemleri, ses ve ses olayları, ekler, kelime türetme yolları, kelime grupları, cümle, cümlenin öğeleri, cümle türlerini tanımlar.
Edebiyat bilgi ve kuramları, Divan edebiyatı, Tasavvuf ve Halk edebiyatları, Yeni Türk edebiyatı, Dünya edebiyatını ve gelişim aşamalarını anlatır.
Öğrencilerin anlatma; konuşma, yazma becerilerini geliştirebilme.
Öğrencilerin dil bilgisi becerilerini geliştirebilme.
Öğrencilerde dil bilinci oluşturabilme.
Türkçeyi sevdirebilme.
Türkçe Eğitimi alanının özelliklerini ve kazanımları dikkate alarak en uygun strateji, yöntem ve teknikleri uygulayabilme.
Türkçenin ve öğrencilerin özelliklerine uygun materyaller geliştirebilme.
Öğrenci kazanımlarını alternatif ölçme ve değerlendirme tekniklerini kullanarak değerlendirebilme.
Türkçe Eğitimi alanındaki olgu ve olayları bilimsel yöntem ve teknikleri kullanarak açıklayabilme.
Türkçe Eğitimi alanındaki sorunlara bilimsel çözümler üretebilme.
Bilgi ve iletişim teknolojilerini ileri düzeyde kullanabilme.
Bir yabancı dili, dil eğitimi ile ilgili gelişmeleri o dilde takip edebilecek düzeyde kullanabilme.
Dil sevgi ve bilinciyle çevreye örnek olma.
Edebi kültür sahibi olma.
Bireysel veya ekip üyesi olarak her türlü olumlu faaliyette sorumluluk almada istekli olma.
Dil eğitimi ve kültür aktarımında sorumlulukları yerine getirme.
Olumlu eleştirel düşünme biçimini özümsemiş olma.
Hayatın her alanında ahlaki değerlere uygun hareket etme.
Sosyal haklara, adalete ve demokrasiye değer verme.
Ulusal ve evrensel sorunlara duyarlı olma.
Sosyal etkinliklere katılma.
Beceri
Türk dili ve edebiyatına, okuma, dinleme, konuşma ve yazma eğitimine ait bilgi ve becerilerin ilköğretim II. kademe öğrencilerinin düzeyine uygun biçimde aktarılmasında ve uygulanmasında gerekli öğretim yöntem ve teknikleri kullanır ve edindiği ileri düzeydeki bilgi ve becerileri kullanarak verileri yorumlayabilir, değerlendirebilir.
Yetkinlikler
Mesleki faaliyet ve projelerde öngörülemeyen karmaşık durumlarda sorumluluk alarak karar verir.
Türkçe öğretiminde yaşamboyu öğrenmeye ilişkin olumlu tutum geliştirir bu doğrultuda edindiği deneyimleri özel gereksinimli ve özel eğitime gereksinimi olan öğrencilere göre uyarlayabilme yetkinliğine sahip olur.
Öğrenmeyi öğrenme becerilerinde kazandıkları düzey ile bağımsız olarak ileri düzey çalışmaları sürdürebileceğini gösterir ve edindiği ileri düzeydeki bilgi ve becerileri eleştirel bir yaklaşımla değerlendirebilir.
Türkçe eğitiminde alanının gerektirdiği en az Avrupa Bilgisayar Kullanma Lisansı İleri Düzeyinde bilgisayar yazılımı ile birlikte bilişim ve iletişim teknolojilerini kullanabilir.
Atatürk’ün Türk dili ve ulusal değerlerle ilgili düşünce ve görüşlerini yansıtan özgün etkinliklerin düzenlenmesinde ailelerle, çeşitli kurum ve kuruluşlarla işbirliği yapabilir, ilgili kişi ve kurumları bilgilendirebilme; düşüncelerini ve sorunlara ilişkin çözüm önerilerini yazılı ve sözlü olarak aktarabilme yetkinliğine sahip olur.
Bir yabancı dili en az Avrupa Dil Portföyü B1 Genel Düzeyi´nde kullanarak alanındaki bilgileri izleyebilir ve meslektaşları ile iletişim kurabilir.
Türkçe eğitimi ile ilgili verilerin toplanması, yorumlanması, uygulanması ve sonuçlarının duyurulması aşamalarında toplumsal, bilimsel, kültürel ve etik değerlere uygun hareket eder.
Aileler ve meslektaşlarıyla iş birliği yaparak kitap okuma alışkanlığının yaygınlaştırılmasına yönelik okul içi ve okul dışı etkinlikler düzenleyebilme yeterliliğine sahip olur.
1. Öğretmenlik mesleğinin gerektirdiği sınıf yönetimi, ölçme ve değerlendirme, eğitim psikolojisi, teknoloji ve materyal kullanımı, öğretim ilke ve yöntemleri, eğitim kurumlarının faaliyetlerini düzenleyen kanun ve yönetmelikler hakkında yeterli bilgiyi hatırlar.
2. Türk dili ve edebiyatına, okuma, dinleme, konuşma ve yazma eğitimine ait bilgi ve becerilerin ilköğretim II. kademe öğrencilerinin düzeyine uygun biçimde aktarılmasında ve uygulanmasında gerekli öğretim yöntem ve teknikleri kullanır ve edindiği ileri düzeydeki bilgi ve becerileri kullanarak verileri yorumlayabilir, değerlendirebilir.
3. Mesleki faaliyet ve projelerde öngörülemeyen karmaşık durumlarda sorumluluk alarak karar verir.
4. Türkçe öğretiminde yaşamboyu öğrenmeye ilişkin olumlu tutum geliştirir bu doğrultuda edindiği deneyimleri özel gereksinimli ve özel eğitime gereksinimi olan öğrencilere göre uyarlayabilme yetkinliğine sahip olur.
5. Öğrenmeyi öğrenme becerilerinde kazandıkları düzey ile bağımsız olarak ileri düzey çalışmaları sürdürebileceğini gösterir ve edindiği ileri düzeydeki bilgi ve becerileri eleştirel bir yaklaşımla değerlendirebilir.
6. Türkçe eğitiminde alanının gerektirdiği en az Avrupa Bilgisayar Kullanma Lisansı İleri Düzeyinde bilgisayar yazılımı ile birlikte bilişim ve iletişim teknolojilerini kullanabilir.
7. Atatürk’ün Türk dili ve ulusal değerlerle ilgili düşünce ve görüşlerini yansıtan özgün etkinliklerin düzenlenmesinde ailelerle, çeşitli kurum ve kuruluşlarla işbirliği yapabilir, ilgili kişi ve kurumları bilgilendirebilme; düşüncelerini ve sorunlara ilişkin çözüm önerilerini yazılı ve sözlü olarak aktarabilme yetkinliğine sahip olur.
8. Bir yabancı dili en az Avrupa Dil Portföyü B1 Genel Düzeyi´nde kullanarak alanındaki bilgileri izleyebilir ve meslektaşları ile iletişim kurabilir.
9. Türkçe eğitimi ile ilgili verilerin toplanması, yorumlanması, uygulanması ve sonuçlarının duyurulması aşamalarında toplumsal, bilimsel, kültürel ve etik değerlere uygun hareket eder.
10. Aileler ve meslektaşlarıyla iş birliği yaparak kitap okuma alışkanlığının yaygınlaştırılmasına yönelik okul içi ve okul dışı etkinlikler düzenleyebilme yeterliliğine sahip olur.
11. Türkçe öğretim programlarını bilme.
12. Türkçe öğretimi strateji, yöntem ve tekniklerini bilme.
13. Türkçe öğretim sürecini ölçme ve değerlendirmeyi bilme.
14. Türkçe Eğitimi alanındaki bilgileri eğitim ortamında kullanma.
15. Türk dilinin tarihi gelişimini bilme.
16. Türk dilinin dilbilimsel özelliklerini bilme.
17. Türk dilinin sorunlarının farkında olma.
18. Edebiyat bilgi ve kuramlarını bilme.
19. Türk ve dünya edebiyatının önemli eserlerini bilme.
20. Türk ve dünya edebiyatının önemli şahsiyetlerini bilme.
21. Öğrencilerin anlama; dinleme/izleme, okuma becerilerini geliştirebilme.
22. Dilin tanımı, işlevleri, dil bilgisi ve dil biliminin temel kavramları, Dünya dillerinin nitelikleri, Türk dilinin bu diller arasındaki yeri, Türk dilinin tarihi dönemleri, ses ve ses olayları, ekler, kelime türetme yolları, kelime grupları, cümle, cümlenin öğeleri, cümle türlerini tanımlar.
23. Edebiyat bilgi ve kuramları, Divan edebiyatı, Tasavvuf ve Halk edebiyatları, Yeni Türk edebiyatı, Dünya edebiyatını ve gelişim aşamalarını anlatır.
24. Öğrencilerin anlatma; konuşma, yazma becerilerini geliştirebilme.
25. Öğrencilerin dil bilgisi becerilerini geliştirebilme.
26. Öğrencilerde dil bilinci oluşturabilme.
27. Türkçeyi sevdirebilme.
28. Türkçe Eğitimi alanının özelliklerini ve kazanımları dikkate alarak en uygun strateji, yöntem ve teknikleri uygulayabilme.
29. Türkçenin ve öğrencilerin özelliklerine uygun materyaller geliştirebilme.
30. Öğrenci kazanımlarını alternatif ölçme ve değerlendirme tekniklerini kullanarak değerlendirebilme.
31. Türkçe Eğitimi alanındaki olgu ve olayları bilimsel yöntem ve teknikleri kullanarak açıklayabilme.
32. Türkçe Eğitimi alanındaki sorunlara bilimsel çözümler üretebilme.
33. Bilgi ve iletişim teknolojilerini ileri düzeyde kullanabilme.
34. Bir yabancı dili, dil eğitimi ile ilgili gelişmeleri o dilde takip edebilecek düzeyde kullanabilme.
35. Dil sevgi ve bilinciyle çevreye örnek olma.
36. Edebi kültür sahibi olma.
37. Bireysel veya ekip üyesi olarak her türlü olumlu faaliyette sorumluluk almada istekli olma.
38. Dil eğitimi ve kültür aktarımında sorumlulukları yerine getirme.
39. Olumlu eleştirel düşünme biçimini özümsemiş olma.
40. Hayatın her alanında ahlaki değerlere uygun hareket etme.
41. Sosyal haklara, adalete ve demokrasiye değer verme.
42. Ulusal ve evrensel sorunlara duyarlı olma.
43. Sosyal etkinliklere katılma.
BİLGİ | BECERİ | YETKİNLİKLER | ||||||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği | Öğrenme Yetkinliği | İletişim ve Sosyal Yetkinlik | Alana Özgü Yetkinlik | |||||||||||||
Öğretmenlik mesleğinin gerektirdiği sınıf yönetimi, ölçme ve değerlendirme, eğitim psikolojisi, teknoloji ve materyal kullanımı, öğretim ilke ve yöntemleri, eğitim kurumlarının faaliyetlerini düzenleyen kanun ve yönetmelikler hakkında yeterli bilgiyi hatırlar. | ||||||||||||||||
Türkçe öğretim programlarını bilme. | ||||||||||||||||
Türkçe öğretimi strateji, yöntem ve tekniklerini bilme. | ||||||||||||||||
Türkçe öğretim sürecini ölçme ve değerlendirmeyi bilme. | ||||||||||||||||
Türkçe Eğitimi alanındaki bilgileri eğitim ortamında kullanma. | ||||||||||||||||
Türk dilinin tarihi gelişimini bilme. | ||||||||||||||||
Türk dilinin dilbilimsel özelliklerini bilme. | ||||||||||||||||
Türk dilinin sorunlarının farkında olma. | ||||||||||||||||
Edebiyat bilgi ve kuramlarını bilme. | ||||||||||||||||
Türk ve dünya edebiyatının önemli eserlerini bilme. | ||||||||||||||||
Türk ve dünya edebiyatının önemli şahsiyetlerini bilme. | ||||||||||||||||
Öğrencilerin anlama; dinleme/izleme, okuma becerilerini geliştirebilme. | ||||||||||||||||
Dilin tanımı, işlevleri, dil bilgisi ve dil biliminin temel kavramları, Dünya dillerinin nitelikleri, Türk dilinin bu diller arasındaki yeri, Türk dilinin tarihi dönemleri, ses ve ses olayları, ekler, kelime türetme yolları, kelime grupları, cümle, cümlenin öğeleri, cümle türlerini tanımlar. | ||||||||||||||||
Edebiyat bilgi ve kuramları, Divan edebiyatı, Tasavvuf ve Halk edebiyatları, Yeni Türk edebiyatı, Dünya edebiyatını ve gelişim aşamalarını anlatır. | ||||||||||||||||
Öğrencilerin anlatma; konuşma, yazma becerilerini geliştirebilme. | ||||||||||||||||
Öğrencilerin dil bilgisi becerilerini geliştirebilme. | ||||||||||||||||
Öğrencilerde dil bilinci oluşturabilme. | ||||||||||||||||
Türkçeyi sevdirebilme. | ||||||||||||||||
Türkçe Eğitimi alanının özelliklerini ve kazanımları dikkate alarak en uygun strateji, yöntem ve teknikleri uygulayabilme. | ||||||||||||||||
Türkçenin ve öğrencilerin özelliklerine uygun materyaller geliştirebilme. | ||||||||||||||||
Öğrenci kazanımlarını alternatif ölçme ve değerlendirme tekniklerini kullanarak değerlendirebilme. | ||||||||||||||||
Türkçe Eğitimi alanındaki olgu ve olayları bilimsel yöntem ve teknikleri kullanarak açıklayabilme. | ||||||||||||||||
Türkçe Eğitimi alanındaki sorunlara bilimsel çözümler üretebilme. | ||||||||||||||||
Bilgi ve iletişim teknolojilerini ileri düzeyde kullanabilme. | ||||||||||||||||
Bir yabancı dili, dil eğitimi ile ilgili gelişmeleri o dilde takip edebilecek düzeyde kullanabilme. | ||||||||||||||||
Dil sevgi ve bilinciyle çevreye örnek olma. | ||||||||||||||||
Edebi kültür sahibi olma. | ||||||||||||||||
Bireysel veya ekip üyesi olarak her türlü olumlu faaliyette sorumluluk almada istekli olma. | ||||||||||||||||
Dil eğitimi ve kültür aktarımında sorumlulukları yerine getirme. | ||||||||||||||||
Olumlu eleştirel düşünme biçimini özümsemiş olma. | ||||||||||||||||
Hayatın her alanında ahlaki değerlere uygun hareket etme. | ||||||||||||||||
Sosyal haklara, adalete ve demokrasiye değer verme. | ||||||||||||||||
Ulusal ve evrensel sorunlara duyarlı olma. | ||||||||||||||||
Sosyal etkinliklere katılma. | ||||||||||||||||
Türk dili ve edebiyatına, okuma, dinleme, konuşma ve yazma eğitimine ait bilgi ve becerilerin ilköğretim II. kademe öğrencilerinin düzeyine uygun biçimde aktarılmasında ve uygulanmasında gerekli öğretim yöntem ve teknikleri kullanır ve edindiği ileri düzeydeki bilgi ve becerileri kullanarak verileri yorumlayabilir, değerlendirebilir. | ||||||||||||||||
Mesleki faaliyet ve projelerde öngörülemeyen karmaşık durumlarda sorumluluk alarak karar verir. | ||||||||||||||||
Türkçe öğretiminde yaşamboyu öğrenmeye ilişkin olumlu tutum geliştirir bu doğrultuda edindiği deneyimleri özel gereksinimli ve özel eğitime gereksinimi olan öğrencilere göre uyarlayabilme yetkinliğine sahip olur. | ||||||||||||||||
Öğrenmeyi öğrenme becerilerinde kazandıkları düzey ile bağımsız olarak ileri düzey çalışmaları sürdürebileceğini gösterir ve edindiği ileri düzeydeki bilgi ve becerileri eleştirel bir yaklaşımla değerlendirebilir. | ||||||||||||||||
Türkçe eğitiminde alanının gerektirdiği en az Avrupa Bilgisayar Kullanma Lisansı İleri Düzeyinde bilgisayar yazılımı ile birlikte bilişim ve iletişim teknolojilerini kullanabilir. | ||||||||||||||||
Atatürk’ün Türk dili ve ulusal değerlerle ilgili düşünce ve görüşlerini yansıtan özgün etkinliklerin düzenlenmesinde ailelerle, çeşitli kurum ve kuruluşlarla işbirliği yapabilir, ilgili kişi ve kurumları bilgilendirebilme; düşüncelerini ve sorunlara ilişkin çözüm önerilerini yazılı ve sözlü olarak aktarabilme yetkinliğine sahip olur. | ||||||||||||||||
Bir yabancı dili en az Avrupa Dil Portföyü B1 Genel Düzeyi´nde kullanarak alanındaki bilgileri izleyebilir ve meslektaşları ile iletişim kurabilir. | ||||||||||||||||
Türkçe eğitimi ile ilgili verilerin toplanması, yorumlanması, uygulanması ve sonuçlarının duyurulması aşamalarında toplumsal, bilimsel, kültürel ve etik değerlere uygun hareket eder. | ||||||||||||||||
Aileler ve meslektaşlarıyla iş birliği yaparak kitap okuma alışkanlığının yaygınlaştırılmasına yönelik okul içi ve okul dışı etkinlikler düzenleyebilme yeterliliğine sahip olur. |
Ders Kodu | Ders Adı | Ders Türü | T | U | L | AKTS |
---|---|---|---|---|---|---|
110001352006 | Edebiyat Bilgi ve Kuramları I | Zorunlu | 2 | 0 | 0 | 3.00 |
110001332006 | Türk Dil Bilgisi I: Ses Bilgisi | Zorunlu | 2 | 0 | 0 | 3.00 |
110001312006 | Yazı Yazma Teknikleri | Zorunlu | 1 | 2 | 0 | 4.00 |
110001432006 | Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I | Zorunlu | 2 | 0 | 0 | 2.00 |
110001412006 | Osmanlı Türkçesi I | Zorunlu | 2 | 0 | 0 | 3.00 |
110001392006 | Sözlü Anlatım I | Zorunlu | 2 | 0 | 0 | 4.00 |
110001372006 | Yazılı Anlatım I | Zorunlu | 2 | 0 | 0 | 4.00 |
110001512006 | Eğitim Bilimine Giriş | Zorunlu | 3 | 0 | 0 | 4.00 |
0110001992010 | Yabancı Dil I | Seçmeli | 2 | 0 | 0 | 3.00 |
Toplam: | 30 |
Ders Kodu | Ders Adı | Ders Türü | T | U | L | AKTS |
---|---|---|---|---|---|---|
110001342006 | Yazılı Anlatım II | Zorunlu | 2 | 0 | 0 | 4.00 |
110001402006 | Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi II | Zorunlu | 2 | 0 | 0 | 2.00 |
110001382006 | Osmanlı Türkçesi II | Zorunlu | 2 | 0 | 0 | 4.00 |
110001362006 | Sözlü Anlatım II | Zorunlu | 2 | 0 | 0 | 4.00 |
110001322006 | Edebiyat Bilgi ve Kuramları II | Zorunlu | 2 | 0 | 0 | 4.00 |
110001302006 | Türk Dil Bilgisi II: Şekil Bilgisi | Zorunlu | 2 | 0 | 0 | 5.00 |
110001482006 | Eğitim Psikolojisi | Zorunlu | 3 | 0 | 0 | 4.00 |
0110001982010 | Yabancı Dil II | Seçmeli | 3 | 0 | 0 | 3.00 |
Toplam: | 30 |
Ders Kodu | Ders Adı | Ders Türü | T | U | L | AKTS |
---|---|---|---|---|---|---|
110002312006 | Türk Dil Bilgisi III: Sözcük Bilgisi | Zorunlu | 2 | 0 | 0 | 4.00 |
110002372006 | Yeni Türk Edebiyatı I | Zorunlu | 2 | 0 | 0 | 4.00 |
110002432006 | Öğretim İlke ve Yöntemleri | Zorunlu | 3 | 0 | 0 | 4.00 |
110002412006 | Bilgisayar I | Zorunlu | 2 | 2 | 0 | 4.00 |
110002352006 | Eski Türk Edebiyatı I | Zorunlu | 2 | 0 | 0 | 3.00 |
110002392006 | Bilimsel Araştırma Yöntemleri | Zorunlu | 2 | 0 | 0 | 3.00 |
110002332006 | Türk Halk Edebiyatı I | Zorunlu | 2 | 0 | 0 | 4.00 |
0110002992010 | Seçmeli I (A) | Seçmeli | 3 | 0 | 0 | 4.00 |
Toplam: | 30 |
Ders Kodu | Ders Adı | Ders Türü | T | U | L | AKTS |
---|---|---|---|---|---|---|
110002442006 | Öğretim Teknolojileri ve Materyal Tasarımı | Zorunlu | 2 | 2 | 0 | 4.00 |
110002362006 | Yeni Türk Edebiyatı II | Zorunlu | 2 | 0 | 0 | 4.00 |
110002382006 | Genel Dilbilimi | Zorunlu | 3 | 0 | 0 | 4.00 |
110002422006 | Etkili İletişim | Zorunlu | 3 | 0 | 0 | 4.00 |
110002342006 | Eski Türk Edebiyatı II | Zorunlu | 2 | 0 | 0 | 3.00 |
110002322006 | Türk Halk Edebiyatı II | Zorunlu | 2 | 0 | 0 | 3.00 |
110002302006 | Türk Dil Bilgisi IV: Cümle Bilgisi | Zorunlu | 3 | 0 | 0 | 4.00 |
110002402006 | Bilgisayar II | Zorunlu | 2 | 2 | 0 | 4.00 |
Toplam: | 30 |
Ders Kodu | Ders Adı | Ders Türü | T | U | L | AKTS |
---|---|---|---|---|---|---|
110003292006 | Topluma Hizmet Uygulaması | Zorunlu | 1 | 2 | 0 | 4.00 |
110003212006 | Anlama Teknikleri I:Okuma Eğitimi | Zorunlu | 2 | 2 | 0 | 5.00 |
110003332006 | Sınıf Yönetimi | Zorunlu | 2 | 0 | 0 | 3.00 |
110003252006 | Çocuk Edebiyatı | Zorunlu | 2 | 0 | 0 | 4.00 |
110003312006 | Özel Öğretim Yöntemleri I | Zorunlu | 2 | 2 | 0 | 5.00 |
110003272006 | Dünya Edebiyatı | Zorunlu | 3 | 0 | 0 | 4.00 |
110003232006 | Anlama Teknikleri II:Dinleme Eğitimi | Zorunlu | 2 | 2 | 0 | 5.00 |
Toplam: | 30 |
Ders Kodu | Ders Adı | Ders Türü | T | U | L | AKTS |
---|---|---|---|---|---|---|
110003262006 | Yabancılara Türkçe Öğretimi | Zorunlu | 2 | 0 | 0 | 4.00 |
110003222006 | Anlatma Teknikleri I:Konuşma Eğitimi | Zorunlu | 2 | 2 | 0 | 5.00 |
110003282006 | Özel Öğretim Yöntemleri II | Zorunlu | 2 | 2 | 0 | 5.00 |
110003242006 | Anlatma Teknikleri II:Yazma Eğitimi | Zorunlu | 2 | 2 | 0 | 5.00 |
110003302006 | Türk Eğitim Tarihi | Zorunlu | 2 | 0 | 0 | 3.00 |
110003342006 | Ölçme ve Değerlendirme | Zorunlu | 3 | 0 | 0 | 4.00 |
110003322006 | Uygarlık Tarihi | Zorunlu | 2 | 0 | 0 | 4.00 |
Toplam: | 30 |
Ders Kodu | Ders Adı | Ders Türü | T | U | L | AKTS |
---|---|---|---|---|---|---|
110004232006 | Türkçe Ders Kitabı İncelemeleri | Zorunlu | 2 | 0 | 0 | 4.00 |
110004212006 | Tiyatro ve Drama Uygulamaları | Zorunlu | 2 | 2 | 0 | 5.00 |
110004272006 | Rehberlik | Zorunlu | 3 | 0 | 0 | 4.00 |
110004252006 | Okul Deneyimi | Zorunlu | 1 | 4 | 0 | 12.00 |
110004292006 | Özel Eğitim | Zorunlu | 2 | 0 | 0 | 3.00 |
0110004992010 | Seçmeli I (GK) | Seçmeli | 2 | 0 | 0 | 3.00 |
Toplam: | 31 |
Ders Kodu | Ders Adı | Ders Türü | T | U | L | AKTS |
---|---|---|---|---|---|---|
110004262006 | Öğretmenlik Uygulaması | Zorunlu | 2 | 6 | 0 | 12.00 |
110004222006 | Dil ve Kültür | Zorunlu | 2 | 0 | 0 | 4.00 |
110004242006 | Türk Eğitim Sistemi ve Okul Yönetimi | Zorunlu | 2 | 0 | 0 | 2.00 |
0110004942010 | Seçmeli II (A) | Seçmeli | 3 | 0 | 0 | 4.00 |
0110004962010 | Seçmeli III (A) | Seçmeli | 2 | 0 | 0 | 4.00 |
0110004982010 | Seçmeli II (GK) | Seçmeli | 2 | 0 | 0 | 4.00 |
Toplam: | 30 |
Course Code | Course Name | Type | Semester | T | A | L | ECTS |
---|