Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü 2004 yılında kurulmuş, 2005-2006 Öğretim Yılında öğrenci alarak faaliyete geçmiştir.
Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunu (Türkolog)
Lise diploması, ÖSYM tarafından düzenlenen üniversite yerleştirme sınavları ile öğrenci alınmaktadır.
Bölümümüz lisans öğrenimine kabul edilmek üzere dikey ve yatay geçiş başvurularında AİBÜ'nün ilgili yönetmeliklerinde ilan edilen koşul ve kontenjanlar geçerlidir. Yatay ve dikey geçişle gelen öğrencilere uyum programı uygulanmaktadır.
AİBÜ'nün ilgili yönetmeliklerinde ilan edilen koşul ve kurallar geçerlidir.
Bölümümüzün amacı, başlangıçtan günümüze kadar Türk Dili ve Edebiyatı alanına giren metinlerini edebî ve filolojik olarak değerlendirmek, bu şekilde öğrenciye bu ürünlerin, Türk kültürünün oluşum ve gelişimindeki yerini akademik düzeyde öğretmek, öğrencileri Türk Dili ve Edebiyat hakkında kapsamlı bilgilerle donatarak, onların ülkenin ihtiyaç duyduğu bilim adamı, uzman ve öğretmen olarak yetişmelerini sağlamaktır.
Bölümümüz mezunları basta Millî Eğitim Bakanlığı olmak üzere çeşitli özel eğitim-öğretim kurumlarında öğretmenlik yapabilmektedirler. Bunun yanında Kültür Bakanlığı ve çeşitli Bakanlıklarda, TRT'de, özel radyo ve televizyon kuruluşlarında, Türk Dil Kurumunda, kamu ve özel kurumlara bağlı arşivlerde görev alabilmektedirler.
Bölümümüz lisans mezunları, gerekli koşulları sağlamaları durumunda, Türk Dili ve Edebiyatı başta olmak üzere, üniversitelerin sosyal bilimler alanlarında eğitim veren farklı alanlardaki yüksek lisans programlarına başvurabilirler.
Sınavlar genel olarak bir ara sınav ve bir sınav şeklinde olup, ayrıca ödev ve sözlü sunum ile desteklenmektedir. Değerlendirme A.İ.B.Ü. Sınav Yönetmeliği çerçevesinde yapılmaktadır.
Toplam en az 162 kredilik dersten başarılı olmak.
0
Prof. Dr. Mehmet KUTALMIŞ (Program Başkanı) mkutalmis@tnn.net 03742541000-1346 Abant İzzet Baysal Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Gölköy Kampüsü BOLU
Fakültemizde mevcut olan 3 adet bilgisayar laboratuvarında 120 adet masaüstü bilgisayar bulunmakta ve arzu eden öğrenciler tarafından üniversitenin açık olduğu gün ve saatlerde kullanıma sunulmaktadır. Üniversitemiz yerli ve yabancı yayınlara ulaşılabilen 63 ayrı elektronik veritabanına üyedir. ayrıca sosyal bilimler alanında makalelerin yayımlandığı 54 süreli yayına abonedir.
Bilgi
Türk dili ve edebiyatının Türk Dili, Eski Türk Edebiyatı, Yeni Türk Edebiyatı ve Türk Halk Edebiyatı alanlarında ileri düzeyde kuramsal ve uygulamalı bilgiye sahiptir.
Türkçeyi doğru, güzel ve etkili konuşup, dili iyi bir iletişime ve anlamaya olanak sağlayacak biçimde kullanır. Türkiye Türkçesini ses, şekil, söz dizimi, anlam bilim ve sözlük bilim gibi dilbilgisi ve dilbilim yöntemleriyle anlama, yorumlama ve çözümleme becerisine sahip olarak bu alandaki bilgisini, araştırma ve geliştirme yönünde kullanabilir.
Bilgi ve internet teknolojilerini kullanarak Türk Dili ve Edebiyatı alanında bilgi edinme, aktarma, düzenleme ve paylaşma becerilerine sahiptir.
Tarihi Türk Şivelerinin yazıldığı alfabeleri bilir; bu alfabelerle yazılmış metinleri çevriyazıya aktarır; aktardığı metinleri Standart Türkiye Türkçesine çevirerek üzerinde dil incelemeleri yapabilir.
Çağdaş Türk Şivelerinin yazıldığı alfabeleri bilir; bu alfabelerle yazılmış metinleri çevriyazıya aktarır; aktardığı metinleri Standart Türkiye Türkçesine çevirerek üzerinde dil incelemeleri yapabilir.
Anadolu ve Rumeli ağızlarından derlenmiş metinleri okur, anlar ve çözümlemelerini yapabilir.
Eski Türk edebiyatının kaynaklarına, karakteristik özelliklerine, araştırma yöntemlerine, nazım bilgi, şekil ve türlerine, aruz veznine, mazmun bilgisine, edebi sanatlara hâkimdir.
Eski Türk edebiyatı metinlerini anlama, açıklama ve yorumlamada kullanılan geleneksel ve modern yöntemlerle nesre çeviri, şerh, yorum, tahlil ve inceleme yapabilir; metinleri anlamada filolojik, etimolojik ve semantik yaklaşımları kullanabilir.
Klasik Türk edebiyatının çok anlamlılık özelliği, poetikası, hayat ve toplumla olan ilişkisi, disiplinler arası ilişkileri, dil, kültür ve medeniyetimize olan katkıları ile günümüz edebiyatına olan etkileri vs. konularda bilgi sahibidir.
Yeni Türk Edebiyatı Tarihini, edebiyat tarihinin esas sorunlarına ve edebiyat tarihçiliğinin görüş ve esaslarına, uygun olarak, bilimsel bir şekilde inceleyebilir ve değerlendirme yapabilir. Edebî metinleri okuma, anlama, inceleme ve yorumlamada kullanılan modern edebiyat, düşünce, kültür kuram ve yöntemleri bilir ve bunları metinler üzerinde etkili bir biçimde uygulayabilecek yeterlilik ve yetkinliğe sahip olur.
Edebî dönemler, akımlar ve şahsiyetler üzerinde; bilimsel, edebî, disiplinler arası araştırmalar yapabilir. Türk edebiyatının başlangıç devirlerinden 19. yüzyılın sonlarına kadar varlığını sürdüren eski Türk edebiyatının tarihini, evrelerini, gelişimini, dönem özelliklerini başlıca akım, ekol, edebî çevre, yazar ve şairlerini manzum ve mensur eserleriyle birlikte öğrenir.
13. Halk biliminin tarihi, gelişimi ve ülkemizde halk biliminin günümüze kadar geçirmiş olduğu bilimsel olgunlaşma süreci, bu sürece etki eden bilim adamları ve çalışmaları bilgilerine sahip olur. Halk Bilimi yöntem ve tekniklerini anlama, inceleme ve yorumlama konusunda; modern bilim, düşünce, kültür, kuram ve yöntemleri bilir ve bunları folklor araştırma alanları üzerinde etkili bir biçimde uygulayabilecek yeterlilik ve yetkinliğe sahip olur. Halk Biliminin diğer bilim dalları ile olan ilişkilerini öğrenir. Halk Bilimi alan araştırmalarında kullanılacak alan araştırmaları ile ilgili teknik ve yöntemleri ve bunları alan araştırmalarında nasıl kullanacağını bilir.
Türk Dili ve Edebiyatı alanında edindiği bilgi ve becerileri, sosyal bilimlerin diğer alanlarıyla ortak yürütülen çalışmalarda kullanabilir.
Beceri
Türkçeyi sözlü ve yazılı olarak doğru, yetkin, anlaşılır bir şekilde kullanır.
Türk edebiyatının tarihi dönemlerini ayırt eder, bu dönemlerin önde gelen yazarlarını tanır.
Türk dili ve edebiyatının tarihsel gelişimini temsil eden metinleri okuyarak tahlil eder.
Türk edebiyatının klasik ve yeni dönem bilgi ve teorilerini kavrayarak edebiyat metinlerini bu bilgiler ışığında yorumlar.
Türk edebiyatı metinlerini Batı edebiyatı metinleri ile karşılaştırır.
Yetkinlikler
Alanına yenilik getiren bilgi, düşünce, uygulama veya teknolojilerin hayata geçirilmesinde risk ve sorumluluk alır.
Alanında edindiği ileri düzeydeki bilgi ve becerileri eleştirel bir yaklaşımla değerlendirir.
Alanı ile ilgili konularda düşüncelerini ve sorunlara ilişkin çözüm önerilerini nicel ve nitel verilerle destekleyerek uzman olan ve olmayan kişilerle paylaşır.
Alanı ile ilgili verilerin toplanması, yorumlanması, uygulanması ve sonuçlarının duyurulması aşamalarında toplumsal, bilimsel, kültürel ve etik değerlere uygun hareket eder.
Alanı ile ilgili uygulamalarda karşılaşılan ve öngörülemeyen karmaşık faaliyetlerin yürütülmesinde bireysel veya ekip üyesi olarak sorumluluk alır.
1. Türk dili ve edebiyatının Türk Dili, Eski Türk Edebiyatı, Yeni Türk Edebiyatı ve Türk Halk Edebiyatı alanlarında ileri düzeyde kuramsal ve uygulamalı bilgiye sahiptir.
2. Türkçeyi sözlü ve yazılı olarak doğru, yetkin, anlaşılır bir şekilde kullanır.
3. Türk edebiyatının tarihi dönemlerini ayırt eder, bu dönemlerin önde gelen yazarlarını tanır.
4. Türk dili ve edebiyatının tarihsel gelişimini temsil eden metinleri okuyarak tahlil eder.
5. Türk edebiyatının klasik ve yeni dönem bilgi ve teorilerini kavrayarak edebiyat metinlerini bu bilgiler ışığında yorumlar.
6. Türk edebiyatı metinlerini Batı edebiyatı metinleri ile karşılaştırır.
7. Alanına yenilik getiren bilgi, düşünce, uygulama veya teknolojilerin hayata geçirilmesinde risk ve sorumluluk alır.
8. Alanında edindiği ileri düzeydeki bilgi ve becerileri eleştirel bir yaklaşımla değerlendirir.
9. Alanı ile ilgili konularda düşüncelerini ve sorunlara ilişkin çözüm önerilerini nicel ve nitel verilerle destekleyerek uzman olan ve olmayan kişilerle paylaşır.
10. Alanı ile ilgili verilerin toplanması, yorumlanması, uygulanması ve sonuçlarının duyurulması aşamalarında toplumsal, bilimsel, kültürel ve etik değerlere uygun hareket eder.
11. Alanı ile ilgili uygulamalarda karşılaşılan ve öngörülemeyen karmaşık faaliyetlerin yürütülmesinde bireysel veya ekip üyesi olarak sorumluluk alır.
12. Türkçeyi doğru, güzel ve etkili konuşup, dili iyi bir iletişime ve anlamaya olanak sağlayacak biçimde kullanır. Türkiye Türkçesini ses, şekil, söz dizimi, anlam bilim ve sözlük bilim gibi dilbilgisi ve dilbilim yöntemleriyle anlama, yorumlama ve çözümleme becerisine sahip olarak bu alandaki bilgisini, araştırma ve geliştirme yönünde kullanabilir.
13. Bilgi ve internet teknolojilerini kullanarak Türk Dili ve Edebiyatı alanında bilgi edinme, aktarma, düzenleme ve paylaşma becerilerine sahiptir.
14. Tarihi Türk Şivelerinin yazıldığı alfabeleri bilir; bu alfabelerle yazılmış metinleri çevriyazıya aktarır; aktardığı metinleri Standart Türkiye Türkçesine çevirerek üzerinde dil incelemeleri yapabilir.
15. Çağdaş Türk Şivelerinin yazıldığı alfabeleri bilir; bu alfabelerle yazılmış metinleri çevriyazıya aktarır; aktardığı metinleri Standart Türkiye Türkçesine çevirerek üzerinde dil incelemeleri yapabilir.
16. Anadolu ve Rumeli ağızlarından derlenmiş metinleri okur, anlar ve çözümlemelerini yapabilir.
17. Eski Türk edebiyatının kaynaklarına, karakteristik özelliklerine, araştırma yöntemlerine, nazım bilgi, şekil ve türlerine, aruz veznine, mazmun bilgisine, edebi sanatlara hâkimdir.
18. Eski Türk edebiyatı metinlerini anlama, açıklama ve yorumlamada kullanılan geleneksel ve modern yöntemlerle nesre çeviri, şerh, yorum, tahlil ve inceleme yapabilir; metinleri anlamada filolojik, etimolojik ve semantik yaklaşımları kullanabilir.
19. Klasik Türk edebiyatının çok anlamlılık özelliği, poetikası, hayat ve toplumla olan ilişkisi, disiplinler arası ilişkileri, dil, kültür ve medeniyetimize olan katkıları ile günümüz edebiyatına olan etkileri vs. konularda bilgi sahibidir.
20. Yeni Türk Edebiyatı Tarihini, edebiyat tarihinin esas sorunlarına ve edebiyat tarihçiliğinin görüş ve esaslarına, uygun olarak, bilimsel bir şekilde inceleyebilir ve değerlendirme yapabilir. Edebî metinleri okuma, anlama, inceleme ve yorumlamada kullanılan modern edebiyat, düşünce, kültür kuram ve yöntemleri bilir ve bunları metinler üzerinde etkili bir biçimde uygulayabilecek yeterlilik ve yetkinliğe sahip olur.
21. Edebî dönemler, akımlar ve şahsiyetler üzerinde; bilimsel, edebî, disiplinler arası araştırmalar yapabilir. Türk edebiyatının başlangıç devirlerinden 19. yüzyılın sonlarına kadar varlığını sürdüren eski Türk edebiyatının tarihini, evrelerini, gelişimini, dönem özelliklerini başlıca akım, ekol, edebî çevre, yazar ve şairlerini manzum ve mensur eserleriyle birlikte öğrenir.
22. 13. Halk biliminin tarihi, gelişimi ve ülkemizde halk biliminin günümüze kadar geçirmiş olduğu bilimsel olgunlaşma süreci, bu sürece etki eden bilim adamları ve çalışmaları bilgilerine sahip olur. Halk Bilimi yöntem ve tekniklerini anlama, inceleme ve yorumlama konusunda; modern bilim, düşünce, kültür, kuram ve yöntemleri bilir ve bunları folklor araştırma alanları üzerinde etkili bir biçimde uygulayabilecek yeterlilik ve yetkinliğe sahip olur. Halk Biliminin diğer bilim dalları ile olan ilişkilerini öğrenir. Halk Bilimi alan araştırmalarında kullanılacak alan araştırmaları ile ilgili teknik ve yöntemleri ve bunları alan araştırmalarında nasıl kullanacağını bilir.
23. Türk Dili ve Edebiyatı alanında edindiği bilgi ve becerileri, sosyal bilimlerin diğer alanlarıyla ortak yürütülen çalışmalarda kullanabilir.
BİLGİ | BECERİ | YETKİNLİKLER | ||||||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği | Öğrenme Yetkinliği | İletişim ve Sosyal Yetkinlik | Alana Özgü Yetkinlik | |||||||||||||
Türk dili ve edebiyatının Türk Dili, Eski Türk Edebiyatı, Yeni Türk Edebiyatı ve Türk Halk Edebiyatı alanlarında ileri düzeyde kuramsal ve uygulamalı bilgiye sahiptir. | ||||||||||||||||
Türkçeyi doğru, güzel ve etkili konuşup, dili iyi bir iletişime ve anlamaya olanak sağlayacak biçimde kullanır. Türkiye Türkçesini ses, şekil, söz dizimi, anlam bilim ve sözlük bilim gibi dilbilgisi ve dilbilim yöntemleriyle anlama, yorumlama ve çözümleme becerisine sahip olarak bu alandaki bilgisini, araştırma ve geliştirme yönünde kullanabilir. | ||||||||||||||||
Bilgi ve internet teknolojilerini kullanarak Türk Dili ve Edebiyatı alanında bilgi edinme, aktarma, düzenleme ve paylaşma becerilerine sahiptir. | ||||||||||||||||
Tarihi Türk Şivelerinin yazıldığı alfabeleri bilir; bu alfabelerle yazılmış metinleri çevriyazıya aktarır; aktardığı metinleri Standart Türkiye Türkçesine çevirerek üzerinde dil incelemeleri yapabilir. | ||||||||||||||||
Çağdaş Türk Şivelerinin yazıldığı alfabeleri bilir; bu alfabelerle yazılmış metinleri çevriyazıya aktarır; aktardığı metinleri Standart Türkiye Türkçesine çevirerek üzerinde dil incelemeleri yapabilir. | ||||||||||||||||
Anadolu ve Rumeli ağızlarından derlenmiş metinleri okur, anlar ve çözümlemelerini yapabilir. | ||||||||||||||||
Eski Türk edebiyatının kaynaklarına, karakteristik özelliklerine, araştırma yöntemlerine, nazım bilgi, şekil ve türlerine, aruz veznine, mazmun bilgisine, edebi sanatlara hâkimdir. | ||||||||||||||||
Eski Türk edebiyatı metinlerini anlama, açıklama ve yorumlamada kullanılan geleneksel ve modern yöntemlerle nesre çeviri, şerh, yorum, tahlil ve inceleme yapabilir; metinleri anlamada filolojik, etimolojik ve semantik yaklaşımları kullanabilir. | ||||||||||||||||
Klasik Türk edebiyatının çok anlamlılık özelliği, poetikası, hayat ve toplumla olan ilişkisi, disiplinler arası ilişkileri, dil, kültür ve medeniyetimize olan katkıları ile günümüz edebiyatına olan etkileri vs. konularda bilgi sahibidir. | ||||||||||||||||
Yeni Türk Edebiyatı Tarihini, edebiyat tarihinin esas sorunlarına ve edebiyat tarihçiliğinin görüş ve esaslarına, uygun olarak, bilimsel bir şekilde inceleyebilir ve değerlendirme yapabilir. Edebî metinleri okuma, anlama, inceleme ve yorumlamada kullanılan modern edebiyat, düşünce, kültür kuram ve yöntemleri bilir ve bunları metinler üzerinde etkili bir biçimde uygulayabilecek yeterlilik ve yetkinliğe sahip olur. | ||||||||||||||||
Edebî dönemler, akımlar ve şahsiyetler üzerinde; bilimsel, edebî, disiplinler arası araştırmalar yapabilir. Türk edebiyatının başlangıç devirlerinden 19. yüzyılın sonlarına kadar varlığını sürdüren eski Türk edebiyatının tarihini, evrelerini, gelişimini, dönem özelliklerini başlıca akım, ekol, edebî çevre, yazar ve şairlerini manzum ve mensur eserleriyle birlikte öğrenir. | ||||||||||||||||
13. Halk biliminin tarihi, gelişimi ve ülkemizde halk biliminin günümüze kadar geçirmiş olduğu bilimsel olgunlaşma süreci, bu sürece etki eden bilim adamları ve çalışmaları bilgilerine sahip olur. Halk Bilimi yöntem ve tekniklerini anlama, inceleme ve yorumlama konusunda; modern bilim, düşünce, kültür, kuram ve yöntemleri bilir ve bunları folklor araştırma alanları üzerinde etkili bir biçimde uygulayabilecek yeterlilik ve yetkinliğe sahip olur. Halk Biliminin diğer bilim dalları ile olan ilişkilerini öğrenir. Halk Bilimi alan araştırmalarında kullanılacak alan araştırmaları ile ilgili teknik ve yöntemleri ve bunları alan araştırmalarında nasıl kullanacağını bilir. | ||||||||||||||||
Türk Dili ve Edebiyatı alanında edindiği bilgi ve becerileri, sosyal bilimlerin diğer alanlarıyla ortak yürütülen çalışmalarda kullanabilir. | ||||||||||||||||
Türkçeyi sözlü ve yazılı olarak doğru, yetkin, anlaşılır bir şekilde kullanır. | ||||||||||||||||
Türk edebiyatının tarihi dönemlerini ayırt eder, bu dönemlerin önde gelen yazarlarını tanır. | ||||||||||||||||
Türk dili ve edebiyatının tarihsel gelişimini temsil eden metinleri okuyarak tahlil eder. | ||||||||||||||||
Türk edebiyatının klasik ve yeni dönem bilgi ve teorilerini kavrayarak edebiyat metinlerini bu bilgiler ışığında yorumlar. | ||||||||||||||||
Türk edebiyatı metinlerini Batı edebiyatı metinleri ile karşılaştırır. | ||||||||||||||||
Alanına yenilik getiren bilgi, düşünce, uygulama veya teknolojilerin hayata geçirilmesinde risk ve sorumluluk alır. | ||||||||||||||||
Alanında edindiği ileri düzeydeki bilgi ve becerileri eleştirel bir yaklaşımla değerlendirir. | ||||||||||||||||
Alanı ile ilgili konularda düşüncelerini ve sorunlara ilişkin çözüm önerilerini nicel ve nitel verilerle destekleyerek uzman olan ve olmayan kişilerle paylaşır. | ||||||||||||||||
Alanı ile ilgili verilerin toplanması, yorumlanması, uygulanması ve sonuçlarının duyurulması aşamalarında toplumsal, bilimsel, kültürel ve etik değerlere uygun hareket eder. | ||||||||||||||||
Alanı ile ilgili uygulamalarda karşılaşılan ve öngörülemeyen karmaşık faaliyetlerin yürütülmesinde bireysel veya ekip üyesi olarak sorumluluk alır. |
Ders Kodu | Ders Adı | Ders Türü | T | U | L | AKTS |
---|---|---|---|---|---|---|
211001012006 | Türkiye Türkçesi I | Zorunlu | 2 | 0 | 0 | 3.00 |
211001052006 | Türk Dili Tarihi I | Zorunlu | 2 | 0 | 0 | 3.00 |
211001072006 | Yazılı ve Sözlü Anlatım I | Zorunlu | 2 | 0 | 0 | 3.00 |
211001092006 | Eski Türk Edebiyatına Giriş I | Zorunlu | 2 | 0 | 0 | 3.00 |
211001112006 | Yeni Türk Edebiyatına Giriş I | Zorunlu | 2 | 0 | 0 | 3.00 |
211001132006 | Türk Halk Edebiyatına Giriş I | Zorunlu | 2 | 0 | 0 | 4.00 |
211001152006 | Atatürk İlkeleri ve İnkilap Tarihi I | Zorunlu | 2 | 0 | 0 | 2.00 |
211001192006 | İngilizce I | Zorunlu | 3 | 0 | 0 | 4.00 |
211001232008 | Osmanlı Türkçesi I | Zorunlu | 3 | 0 | 0 | 5.00 |
Toplam: | 30 |
Ders Kodu | Ders Adı | Ders Türü | T | U | L | AKTS |
---|---|---|---|---|---|---|
211001022006 | Türkiye Türkçesi II | Zorunlu | 2 | 0 | 0 | 3.00 |
211001062006 | Türk Dili Tarihi II | Zorunlu | 2 | 0 | 0 | 3.00 |
211001082006 | Yazılı ve Sözlü Anlatım II | Zorunlu | 2 | 0 | 0 | 3.00 |
211001102006 | Eski Türk Edebiyatına Giriş II | Zorunlu | 2 | 0 | 0 | 3.00 |
211001122006 | Yeni Türk Edebiyatına Giriş II | Zorunlu | 2 | 0 | 0 | 3.00 |
211001142006 | Türk Halk Edebiyatına Giriş II | Zorunlu | 2 | 0 | 0 | 4.00 |
211001162006 | Atatürk İlkeleri ve İnkilap Tarihi II | Zorunlu | 2 | 0 | 0 | 2.00 |
211001202006 | İngilizce II | Zorunlu | 3 | 0 | 0 | 4.00 |
211001242008 | Osmanlı Türkçesi II | Zorunlu | 3 | 0 | 0 | 5.00 |
Toplam: | 30 |
Ders Kodu | Ders Adı | Ders Türü | T | U | L | AKTS |
---|---|---|---|---|---|---|
021100992010 | Seçmeli I | Seçmeli | 2 | 0 | 0 | 4.00 |
211002012007 | Türkiye Türkçesi III | Zorunlu | 2 | 0 | 0 | 3.00 |
211002052007 | Eski Türkçe I | Zorunlu | 2 | 0 | 0 | 4.00 |
211002072007 | Eski Anadolu Türkçesi I | Zorunlu | 2 | 0 | 0 | 3.00 |
211002092007 | Eski Türk Edebiyatı I | Zorunlu | 2 | 0 | 0 | 4.00 |
211002112007 | Yeni Türk Edebiyatı I | Zorunlu | 2 | 0 | 0 | 4.00 |
211002132007 | Türk Halk Edebiyatı I | Zorunlu | 2 | 0 | 0 | 3.00 |
211002272008 | Osmanlı Türkçesi III | Zorunlu | 3 | 0 | 0 | 5.00 |
Toplam: | 30 |
Ders Kodu | Ders Adı | Ders Türü | T | U | L | AKTS |
---|---|---|---|---|---|---|
021100982010 | Seçmeli II | Seçmeli | 2 | 0 | 0 | 4.00 |
211002022007 | Türkiye Türkçesi IV | Zorunlu | 2 | 0 | 0 | 3.00 |
211002062007 | Eski Türkçe II | Zorunlu | 2 | 0 | 0 | 4.00 |
211002082007 | Eski Anadolu Türkçesi II | Zorunlu | 2 | 0 | 0 | 3.00 |
211002102007 | Eski Türk Edebiyatı II | Zorunlu | 2 | 0 | 0 | 4.00 |
211002122007 | Yeni Türk Edebiyatı II | Zorunlu | 2 | 0 | 0 | 4.00 |
211002142007 | Türk Halk Edebiyatı II | Zorunlu | 2 | 0 | 0 | 3.00 |
211002282008 | Osmanlı Türkçesi IV | Zorunlu | 3 | 0 | 0 | 5.00 |
Toplam: | 30 |
Ders Kodu | Ders Adı | Ders Türü | T | U | L | AKTS |
---|---|---|---|---|---|---|
021100972010 | Seçmeli III | Seçmeli | 2 | 0 | 0 | 6.00 |
211003012008 | Karahanlı Türkçesi | Zorunlu | 2 | 0 | 0 | 4.00 |
211003032008 | Çağdaş Türk Lehçeleri I | Zorunlu | 2 | 0 | 0 | 4.00 |
211003052008 | Eski Türk Edebiyatı III | Zorunlu | 2 | 0 | 0 | 4.00 |
211003072008 | Eski Türk Edebiyatında Nesir I | Zorunlu | 2 | 0 | 0 | 4.00 |
211003092008 | Yeni Türk Edebiyatı III | Zorunlu | 2 | 0 | 0 | 4.00 |
211003112008 | Türk Halk Edebiyatı III | Zorunlu | 2 | 0 | 0 | 4.00 |
Toplam: | 30 |
Ders Kodu | Ders Adı | Ders Türü | T | U | L | AKTS |
---|---|---|---|---|---|---|
021100962010 | Seçmeli IV | Seçmeli | 2 | 0 | 0 | 6.00 |
211003022008 | Harezm-Kıpçak Türkçesi | Zorunlu | 2 | 0 | 0 | 4.00 |
211003042008 | Çağdaş Türk Lehçeleri II | Zorunlu | 2 | 0 | 0 | 4.00 |
211003062008 | Eski Türk Edebiyatı IV | Zorunlu | 2 | 0 | 0 | 4.00 |
211003082008 | Eski Türk Edebiyatında Nesir II | Zorunlu | 2 | 0 | 0 | 4.00 |
211003102008 | Yeni Türk Edebiyatı IV | Zorunlu | 2 | 0 | 0 | 4.00 |
211003122008 | Türk Halk Edebiyatı IV | Zorunlu | 2 | 0 | 0 | 4.00 |
Toplam: | 30 |
Ders Kodu | Ders Adı | Ders Türü | T | U | L | AKTS |
---|---|---|---|---|---|---|
021100952010 | Seçmeli V | Seçmeli | 2 | 0 | 0 | 16.00 |
211004012008 | Çağatay Türkçesi I | Zorunlu | 2 | 0 | 0 | 3.00 |
211004032008 | Eski Türk Edebiyatı V | Zorunlu | 2 | 0 | 0 | 3.00 |
211004052008 | Yeni Türk Edebiyatı V | Zorunlu | 2 | 0 | 0 | 4.00 |
211004272011 | Bitirme Çalışması I | Zorunlu | 0 | 2 | 0 | 4.00 |
Toplam: | 30 |
Ders Kodu | Ders Adı | Ders Türü | T | U | L | AKTS |
---|---|---|---|---|---|---|
021100942010 | Seçmeli VI | Seçmeli | 2 | 0 | 0 | 16.00 |
211004022008 | Çağatay Türkçesi II | Zorunlu | 2 | 0 | 0 | 3.00 |
211004042008 | Eski Türk Edebiyatı VI | Zorunlu | 2 | 0 | 0 | 3.00 |
211004062008 | Yeni Türk Edebiyatı VI | Zorunlu | 2 | 0 | 0 | 4.00 |
211004302011 | Bitirme Çalışması II | Zorunlu | 0 | 2 | 0 | 4.00 |
Toplam: | 30 |