2010 tarihinde kurulmuş olan Geleneksel Türk Sanatları Bölümü, 2018-2019 Eğitim Öğretim yılında öğretim faaliyetine başlamıştır. Geleneksel Türk Sanatları kültür ve sanat değerlerini, yaşam biçimini, gelenek ve görenekle birlikte, sanatsal yönleri, kuşaktan kuşağa aktarmayı, tanıtmayı, ürünleri doğru yorumlamayı, yaratıcılığı geliştirerek bu alanda eser üretmeyi, disiplinler arası bağlantılar kurmayı, kültürel çeşitliliği korumayı vurgulayan, sanatsal ve teknolojik edinimlerle mezun olan tasarımcılar yetiştirir. Programın dört yıl süren lisans eğitimi; genel kültür, teorik ve uygulamalı meslek/alan derslerini kapsamaktadır.
Geleneksel Türk Sanatları Programı Lisans derecesi
Lisans derecesi
6. Seviye Lisans diploması
Geleneksel Türk Sanatları Bölümü normal öğretim programı Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Öğrenci Kayıt Kabul İşleri Yönetmeliği ve Güzel Sanatlar Fakültesi, Özel Yetenek Sınavı (ÖYS) Uygulama Esaslarına uygun olarak yapılmaktadır. Bu süreçte, öğrenci kontenjanları (ÖSYM tarafından, Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunda ilan edilen şekliyle), başvuru için gereken koşullar, ön kayıt işlemleri, sınav tarihleri ve sınava dair bilgiler; “Özel Yetenek Sınavı Uygulama Esasları” içerisinde açık olarak yer almakta ve bu esaslar Üniversite Senatosu'nda kabul edildikten sonra Üniversite web sayfası, Fakülte web sayfası (www.gsf.ibu.edu.tr) ve Fakülte duyuru panoları aracılığı ile ilan edilmektedir.
Güzel Sanatlar Fakültesinin Geleneksel Türk Sanatları Bölümüne ilk kez kayıt yaptıran öğrenci, son beş eğitim-öğretim yılı içerisinde alınması koşuluyla daha önce herhangi bir yükseköğretim kurumunda alıp başardıkları derslerin kredi ve not transferinin yapılarak, kayıt yaptırdıkları programda almaları gereken eşdeğer derslerden muafiyet talebinde bulunabilirler. Kredi-not transferi ve muafiyet talepleri, ilk kayıt esnasında bir hafta içinde, tevsik eden evrak eklenerek, dilekçeyle bölüm başkanlıklarına yapılır. Süresinden sonra yapılan başvurular değerlendirmeye alınmaz. Bölüm başkanlıklarınca ilgili yönetim kuruluna iletilen talepler, yönetim kurulunca Senato tarafından belirlenen esaslara göre, tüm öğrenim süresini kapsayacak şekilde ivedilikle sonuçlandırılır. Muafiyete ilişkin yönetim kurulu kararları derslerin başlamasından itibaren en geç üç hafta içinde Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına ve öğrenciye bildirilir. Kredi transferi ve muafiyet işlemleri “Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Önlisans, Lisans Eğitim - Öğretim Yönetmeliği” Madde 9’a göre yapılmaktadır.
Geleneksel Türk Sanatları lisans programından mezun olabilmek için programa kayıtlı adayların, her dönem alması gereken zorunlu ve seçmeli derslerden başarılı olması gerekir.
Kültürel bilgi birikimi ve teknoloji kullanılarak geleneksel sanatlarımızın günümüzde yaşatılması ve gelecek kuşaklara aktarılması için özgün tasarımlar yapabilen tasarımcı yetiştirmeyi hedeflemektedir.
Geleneksel Türk Sanatları bölümünden mezun olan öğrenciler, seçimlik üç uzmanlık alandan (Kitap Sanatları alanı, Çini Sanatı alanı, Halı-Kilim ve Eski Kumaş Desenleri alanı) biri ve seçmeli ders tercihlerine göre kavramsal bilgi, sanatsal atölye ile teknolojiyi birleştirme imkanına sahiptir. öğrencinin verimli çalışması ve sahada tercih edilen tasarımcı olması hedeflenmektedir. Programdan sanatsal ve teknolojik edinimlerle mezun olan öğrenciler, Geleneksel Türk Sanatları uzmanı olarak; müze ve kütüphanelerde, arşivlerde, ilgili resmi ve özel kurumlarda, dokuma kumaş, halı, çini ve kitap sanatları uygulama alanlarında sanatçı, tasarımcı ya da uzmanı olarak görev alabilmektedir. Alanında uzman öğretim elemanlarıyla öğrenciler, kişisel gelişimlerini arttırılabilmektedirler, programdan ve çok alanlı (multidisipliner) bölümlerden edindiği bilgi ve becerilerilerle sanatsal çalışmaları yorumlayabilmektedirler. Farabi ve Erasmus Değişim Programları ile Avrupadaki ve Türkiye’deki diğer üniversiteler bünyesinde ortak yürütülen çalışmalarla, öğrencilerin küresel ortamda hareketlilik kazanmalarına ve çok yönlü olmalarına olanak sağlanabilmektedir. Ayrıca akademik kariyer yaparak, yüksek öğretim kurumlarında ihtiyaç duyulan öğretim elemanı olma hakkı kazanabilirler.
Tezli yüksek lisans, doktora programlarına veya sanatta yeterlik programlarına başvurabilir.
Genel kural olarak değerlendirme ders başına 1 vize (%40) ve 1 final sınavı (%60) üzerinden yapılmaktadır. Çeşitli dersler ilave ödev veya ara sınav talep edebilir. Bir dersteki başarı durumu ders başarı notu ile belirlenir. Ders başarı notu, öğrencinin yarıyıl içinde gösterdiği başarı (ara sınavlar, ödevler, uygulamalı çalışmalar ve benzeri) ve dönem sonu sınavının birlikte değerlendirilmesiyle elde edilir. Dönem sonu sınavının ders başarı notuna etkisi en az %40, en çok %70 olabilir. Bölüm başkanlığına bildirilmesi koşulu ile yarıyıl değerlendirilmesi yapılmayacak dersler için dönem sonu sınavının ders başarı notuna etkisi %100 yapılabilir. Yarıyıl içi başarının ve dönem sonu sınavının ders başarı notuna etkileri ile dersin uygulama planı, dersin sorumlu öğretim elemanı tarafından yarıyıl başında öğrencilere duyurulur ve öğrenci bilgi sistemine işlenir. Herhangi bir bilgi girişi yapılmadığı takdirde, bir ara sınav ve bir dönem sonu sınavı şekliyle sistemde varsayılan olarak işlem yapılır. Başarı notuna katkısı, ara sınav %40, dönem sonu sınavı %60 olarak hesaplanır. Sınavlardan alınan ham puanlar, 100 puan üzerinden “Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Önlisans, Lisans Eğitim-Öğretim Yönetmeliği”nin 27 nci maddedeki not sistemine uyarlanarak dönem sonu başarı notu belirlenir. Sınavlar, ölçme ve değerlendirme “Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Önlisans, Lisans Eğitim-Öğretim Yönetmeliği” ne göre uygulanmaktadır.
Geleneksel Türk Sanatları lisans programından mezun olabilmek için programa kayıtlı adayların, her dönem alması gereken zorunlu ve seçmeli derslerden başarılı olması gerekir. Bir öğrencinin her dönemde alabileceği normal ders yükü 30 AKTS’dir. Programda öğrenciler mezuniyet için en az 240 AKTS’yi tamamlamak zorundadır.
0
AKTS/DS Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Pakize KAYADİBİ Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk Sanatları Bölümü Tel: +90 374 254 10 00/2456 e - posta: pakizekayadibi@ibu.edu.tr
2 Adet Geleneksel Türk Sanatları Atölyesi, 1 Adet Cam Atölyesi, 1 Adet Bilgisayar Atölyesi, 1 adet Serigrafi/Ebru Atölyesi, 1 adet Dokuma Atölyesi
Bilgi
Alanında kültürel miras, tarih, sanat, estetik ve teknoloji ile ilgili bilgi sahibi olur.
İlişkili olduğu tarih, sanat tarihi, arkeoloji, etnoğrafya, sosyoloji, filoloji, felsefe bilim dallarının biribiriyle etkileşimini kavrar.
Kaynakları tarayarak, araştırma ve belgeleme yöntemleri konusunda bilgi sahibi olur.
“Kitap Sanatları”, “Halı-Kilim-Eski Kumaş Desenleri”, “Çini Sanatı” alanlarında uzmanlık düzeyinde kuramsal ve uygulamalı bilgi ve beceriye sahip olur.
İlgili kaynaklardan edindiği bilgileri kendi alanında yorumlar ve uygulamalarında etkin bir şekilde kullanır.
Tasarım, sanat ve geleneksel Türk sanatları eğitimi alanında gelişen teknolojiyi talip eder .
Beceri
Kurumsal ve sektör içerisinde güncel yarışma, sergi, sempozyum, konferansları takip eder ve sonuçlarını değerlendirir.
Sanat ve tasarım çalışmalarında farklı sanat teknikleriyle sanatsal ilkeleri ve elemanları ustalıkla kullanır.
Yetkinlikler
Düzenlenen sergi, sempozyum, panel vs etkinliklerde, bireysel veya ekip çalışmaları içerisinde sorumluluk alır.
Uzmanlık alanında bir atölye açabilecek kadar bilgi, beceri, donanım ve farkındalığa sahip olur.
Sanatsal ve kültürel etkinlikler ve projelerde sorumluluk alarak yaşadığı kültüre ve çevreye katkı sağlar.
İlişkili olduğu alt disiplinlere ait bilgilerini analiz ederek, teknolojik alanda uygulama becerilerine aktarır.
Kendi uzmanlık alanındaki ürettiği çalışmalarını sorgulayarak; sürekli iyileştirme ve geliştirme yollarını arar.
Çeşitli dallarda yapılan eserleri eleştirel bir yaklaşımla değerlendirir.
Edindiği bilgi ve becerileri kullanarak somut olarak çevresindeki insanları bilgilendirir ve alana yönelik bilinçlenmelerini sağlar.
Ulusal ve uluslararası yayın ve sanatsal etkinlikleri takip eder.
İhtiyacı olan kaynakları tarayıp, bunları bilimsel ve sanatsal etik değerleri gözeterek analiz edip yorumlar ve kullanılır.
Soyut ve somut kavramları; yaratıcı düşünceyle, yenilikçi ve özgün yapıtlara dönüştürebilir
Her alanda yaratıcı davranış geliştirebilir ve yeni durumlar karşısında özgün çözümler üretebilir.
1. Alanında kültürel miras, tarih, sanat, estetik ve teknoloji ile ilgili bilgi sahibi olur.
2. İlişkili olduğu tarih, sanat tarihi, arkeoloji, etnoğrafya, sosyoloji, filoloji, felsefe bilim dallarının biribiriyle etkileşimini kavrar.
3. Kaynakları tarayarak, araştırma ve belgeleme yöntemleri konusunda bilgi sahibi olur.
4. “Kitap Sanatları”, “Halı-Kilim-Eski Kumaş Desenleri”, “Çini Sanatı” alanlarında uzmanlık düzeyinde kuramsal ve uygulamalı bilgi ve beceriye sahip olur.
5. İlgili kaynaklardan edindiği bilgileri kendi alanında yorumlar ve uygulamalarında etkin bir şekilde kullanır.
6. Tasarım, sanat ve geleneksel Türk sanatları eğitimi alanında gelişen teknolojiyi talip eder .
7. Kurumsal ve sektör içerisinde güncel yarışma, sergi, sempozyum, konferansları takip eder ve sonuçlarını değerlendirir.
8. Sanat ve tasarım çalışmalarında farklı sanat teknikleriyle sanatsal ilkeleri ve elemanları ustalıkla kullanır.
9. Düzenlenen sergi, sempozyum, panel vs etkinliklerde, bireysel veya ekip çalışmaları içerisinde sorumluluk alır.
10. Uzmanlık alanında bir atölye açabilecek kadar bilgi, beceri, donanım ve farkındalığa sahip olur.
11. Sanatsal ve kültürel etkinlikler ve projelerde sorumluluk alarak yaşadığı kültüre ve çevreye katkı sağlar.
12. İlişkili olduğu alt disiplinlere ait bilgilerini analiz ederek, teknolojik alanda uygulama becerilerine aktarır.
13. Kendi uzmanlık alanındaki ürettiği çalışmalarını sorgulayarak; sürekli iyileştirme ve geliştirme yollarını arar.
14. Çeşitli dallarda yapılan eserleri eleştirel bir yaklaşımla değerlendirir.
15. Edindiği bilgi ve becerileri kullanarak somut olarak çevresindeki insanları bilgilendirir ve alana yönelik bilinçlenmelerini sağlar.
16. Ulusal ve uluslararası yayın ve sanatsal etkinlikleri takip eder.
17. İhtiyacı olan kaynakları tarayıp, bunları bilimsel ve sanatsal etik değerleri gözeterek analiz edip yorumlar ve kullanılır.
18. Soyut ve somut kavramları; yaratıcı düşünceyle, yenilikçi ve özgün yapıtlara dönüştürebilir
19. Her alanda yaratıcı davranış geliştirebilir ve yeni durumlar karşısında özgün çözümler üretebilir.
BİLGİ | BECERİ | YETKİNLİKLER | ||||||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği | Öğrenme Yetkinliği | İletişim ve Sosyal Yetkinlik | Alana Özgü Yetkinlik | |||||||||||||
Alanında kültürel miras, tarih, sanat, estetik ve teknoloji ile ilgili bilgi sahibi olur. | ||||||||||||||||
İlişkili olduğu tarih, sanat tarihi, arkeoloji, etnoğrafya, sosyoloji, filoloji, felsefe bilim dallarının biribiriyle etkileşimini kavrar. | ||||||||||||||||
Kaynakları tarayarak, araştırma ve belgeleme yöntemleri konusunda bilgi sahibi olur. | ||||||||||||||||
“Kitap Sanatları”, “Halı-Kilim-Eski Kumaş Desenleri”, “Çini Sanatı” alanlarında uzmanlık düzeyinde kuramsal ve uygulamalı bilgi ve beceriye sahip olur. | ||||||||||||||||
İlgili kaynaklardan edindiği bilgileri kendi alanında yorumlar ve uygulamalarında etkin bir şekilde kullanır. | ||||||||||||||||
Tasarım, sanat ve geleneksel Türk sanatları eğitimi alanında gelişen teknolojiyi talip eder . | ||||||||||||||||
Kurumsal ve sektör içerisinde güncel yarışma, sergi, sempozyum, konferansları takip eder ve sonuçlarını değerlendirir. | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | |||||||||
Sanat ve tasarım çalışmalarında farklı sanat teknikleriyle sanatsal ilkeleri ve elemanları ustalıkla kullanır. | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | |||||||||
Düzenlenen sergi, sempozyum, panel vs etkinliklerde, bireysel veya ekip çalışmaları içerisinde sorumluluk alır. | 1 | 1 | 1 | 1 | ||||||||||||
Uzmanlık alanında bir atölye açabilecek kadar bilgi, beceri, donanım ve farkındalığa sahip olur. | 1 | 1 | 1 | |||||||||||||
Sanatsal ve kültürel etkinlikler ve projelerde sorumluluk alarak yaşadığı kültüre ve çevreye katkı sağlar. | 1 | 1 | ||||||||||||||
İlişkili olduğu alt disiplinlere ait bilgilerini analiz ederek, teknolojik alanda uygulama becerilerine aktarır. | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | |||||||||
Kendi uzmanlık alanındaki ürettiği çalışmalarını sorgulayarak; sürekli iyileştirme ve geliştirme yollarını arar. | 1 | 1 | 1 | 1 | ||||||||||||
Çeşitli dallarda yapılan eserleri eleştirel bir yaklaşımla değerlendirir. | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | ||||||
Edindiği bilgi ve becerileri kullanarak somut olarak çevresindeki insanları bilgilendirir ve alana yönelik bilinçlenmelerini sağlar. | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | ||||||||
Ulusal ve uluslararası yayın ve sanatsal etkinlikleri takip eder. | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | |||||||||
İhtiyacı olan kaynakları tarayıp, bunları bilimsel ve sanatsal etik değerleri gözeterek analiz edip yorumlar ve kullanılır. | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | ||||||||
Soyut ve somut kavramları; yaratıcı düşünceyle, yenilikçi ve özgün yapıtlara dönüştürebilir | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | ||||||
Her alanda yaratıcı davranış geliştirebilir ve yeni durumlar karşısında özgün çözümler üretebilir. | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 |
Ders Kodu | Ders Adı | Ders Türü | T | U | L | AKTS |
---|---|---|---|---|---|---|
2004001012018 | Türk Dili I | Zorunlu | 2 | 0 | 0 | 2.00 |
2004001032018 | Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I | Zorunlu | 2 | 0 | 0 | 2.00 |
2004001052018 | İngilizce I | Zorunlu | 2 | 0 | 0 | 2.00 |
GSF0101 | Temel Sanat Eğitimi I | Zorunlu | 4 | 2 | 0 | 6.00 |
GSF0111 | Bilgisayar Dest. Tasarım I | Zorunlu | 2 | 2 | 0 | 3.00 |
GSF0207 | Sanat Tarihi I | Zorunlu | 2 | 0 | 0 | 3.00 |
GTS0101 | Desen I | Zorunlu | 4 | 2 | 0 | 7.00 |
GTS0105 | Osmanlıca I | Zorunlu | 2 | 0 | 0 | 3.00 |
GTS0113 | Geleneksel Türk Sanatlarına Giriş | Zorunlu | 2 | 0 | 0 | 2.00 |
GTS0107 | Kariyer Planlama | Zorunlu | 1 | 0 | 0 | 2.00 |
Toplam: | 32 |
Ders Kodu | Ders Adı | Ders Türü | T | U | L | AKTS |
---|---|---|---|---|---|---|
2004001022018 | Türk Dili II | Zorunlu | 2 | 0 | 0 | 2.00 |
2004001042018 | Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi II | Zorunlu | 2 | 0 | 0 | 2.00 |
2004001062018 | İngilizce II | Zorunlu | 2 | 0 | 0 | 2.00 |
GSF0102 | Temel Sanat Eğitimi II | Zorunlu | 4 | 2 | 0 | 6.00 |
GSF0112 | Bilgisayar Dest. Tasarım II | Zorunlu | 2 | 2 | 0 | 3.00 |
GSF0208 | Sanat Tarihi II | Zorunlu | 2 | 0 | 0 | 3.00 |
GTS0102 | Desen II | Zorunlu | 4 | 2 | 0 | 7.00 |
GTS0106 | Osmanlıca II | Zorunlu | 2 | 0 | 0 | 3.00 |
GTS0114 | Perspektif | Zorunlu | 2 | 0 | 0 | 2.00 |
Toplam: | 30 |
Ders Kodu | Ders Adı | Ders Türü | T | U | L | AKTS |
---|---|---|---|---|---|---|
GSF0201 | Müzeler ve Kültürel Miras | Zorunlu | 2 | 0 | 0 | 2.00 |
GSF0203 | İleri Osmanlıca I | Zorunlu | 2 | 0 | 0 | 3.00 |
GSF0205 | Estetik ve Sanat Felsefesi I | Zorunlu | 2 | 0 | 0 | 2.00 |
GTS0201 | Kitap Sanatları I | Zorunlu | 3 | 3 | 0 | 6.00 |
GTS0203 | Dokuma Sanatı I | Zorunlu | 3 | 3 | 0 | 6.00 |
GTS0205 | Çini Sanatı I | Zorunlu | 3 | 3 | 0 | 6.00 |
GTS0207 | Ebru Sanatı I | Zorunlu | 3 | 2 | 0 | 5.00 |
Toplam: | 30 |
Ders Kodu | Ders Adı | Ders Türü | T | U | L | AKTS |
---|---|---|---|---|---|---|
GSF0202 | Girişimcilik | Zorunlu | 2 | 1 | 0 | 2.00 |
GSF0204 | İleri Osmanlıca II | Zorunlu | 2 | 0 | 0 | 3.00 |
GSF0206 | Estetik ve Sanat Felsefesi II | Zorunlu | 2 | 0 | 0 | 2.00 |
GTS0202 | Kitap Sanatları II | Zorunlu | 3 | 3 | 0 | 6.00 |
GTS0204 | Dokuma Sanatı II | Zorunlu | 3 | 3 | 0 | 6.00 |
GTS0206 | Çini Sanatı II | Zorunlu | 3 | 3 | 0 | 6.00 |
GTS0208 | Ebru Sanatı II | Zorunlu | 3 | 2 | 0 | 5.00 |
Toplam: | 30 |
Ders Kodu | Ders Adı | Ders Türü | T | U | L | AKTS |
---|---|---|---|---|---|---|
2004003932018 | Seçmeli Ders I | Seçmeli | 2 | 0 | 0 | 2.00 |
2004003952018 | Seçmeli Atölye I | Seçmeli | 2 | 2 | 0 | 4.00 |
2004003972018 | Seçmeli Yardımcı Atölye I | Seçmeli | 4 | 4 | 0 | 8.00 |
2004003992018 | Seçmeli Anasanat Atölye I | Seçmeli | 4 | 4 | 0 | 8.00 |
GSF0301 | Mitoloji ve İkonografi I | Zorunlu | 2 | 0 | 0 | 2.00 |
GTS0301 | Bilgisayar Destekli Desen Tasarımı I | Zorunlu | 2 | 2 | 0 | 4.00 |
GTS0303 | Geleneksel Türk Sanatları Tarihi | Zorunlu | 2 | 0 | 0 | 2.00 |
Toplam: | 30 |
Ders Kodu | Ders Adı | Ders Türü | T | U | L | AKTS |
---|---|---|---|---|---|---|
2004003922018 | Seçmeli Ders II | Seçmeli | 2 | 0 | 0 | 2.00 |
2004003942018 | Seçmeli Atölye II | Seçmeli | 2 | 2 | 0 | 4.00 |
2004003962018 | Seçmeli Yardımcı Atölye II | Seçmeli | 4 | 4 | 0 | 8.00 |
2004003982018 | Seçmeli Anasanat Atölye II | Seçmeli | 4 | 4 | 0 | 8.00 |
GSF0302 | Mitoloji ve İkonografi II | Zorunlu | 2 | 0 | 0 | 2.00 |
GTS0302 | Bilgisayar Destekli Desen Tasarımı II | Zorunlu | 2 | 2 | 0 | 4.00 |
GTS0304 | Türk Halk Bilimi | Zorunlu | 2 | 0 | 0 | 2.00 |
Toplam: | 30 |
Ders Kodu | Ders Adı | Ders Türü | T | U | L | AKTS |
---|---|---|---|---|---|---|
2004004952018 | Seçmeli Atölye III | Seçmeli | 2 | 2 | 0 | 4.00 |
2004004972018 | Seçmeli Yardımcı Atölye III | Seçmeli | 4 | 4 | 0 | 8.00 |
2004004992018 | Seçmeli Anasanat Atölye III | Seçmeli | 4 | 4 | 0 | 8.00 |
GTS0401 | Çağdaş Sanat | Zorunlu | 2 | 0 | 0 | 2.00 |
GTS0403 | Bilimsel Araştırma Yöntemleri | Zorunlu | 2 | 0 | 0 | 3.00 |
GTS0405 | İletişim ve Sunum Teknikleri I | Zorunlu | 2 | 2 | 0 | 5.00 |
Toplam: | 30 |
Ders Kodu | Ders Adı | Ders Türü | T | U | L | AKTS |
---|---|---|---|---|---|---|
2004004962018 | Seçmeli Atölye IV | Seçmeli | 2 | 2 | 0 | 4.00 |
2004004982018 | Seçmeli Anasanat Atölye IV | Seçmeli | 4 | 4 | 0 | 8.00 |
GTS0402 | Farklı Kültürlerde Geleneksel Sanatlar | Zorunlu | 3 | 0 | 0 | 3.00 |
GTS0404 | Mezuniyet Projesi | Zorunlu | 4 | 4 | 0 | 10.00 |
GTS0406 | İletişim ve Sunum Teknikleri II | Zorunlu | 2 | 2 | 0 | 5.00 |
Toplam: | 30 |
Ders Kodu | Ders Adı | Ders Türü | Dönem | Seçmeli Grubu | T | U | L | AKTS |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
GTS0305-ÇS | Çini Sanatları I | Seçmeli | 5 | Seçmeli Anasanat Atölye I | 4 | 4 | 0 | .00 |
GTS0305-KS | Kitap Sanatları (Hat I) | Seçmeli | 5 | Seçmeli Anasanat Atölye I | 4 | 4 | 0 | .00 |
GTS0305-HKS | Halı-Kilim-Eski Kumaş Desenleri I | Seçmeli | 5 | Seçmeli Anasanat Atölye I | 4 | 4 | 0 | .00 |
GTS0306-ÇS | Çini Sanatı II | Seçmeli | 6 | Seçmeli Anasanat Atölye II | 4 | 4 | 0 | .00 |
GTS0306-HKS | Halı-Kilim-Eski Kumaş Desenleri II | Seçmeli | 6 | Seçmeli Anasanat Atölye II | 4 | 4 | 0 | .00 |
GTS0306-KS | Kitap Sanatları (Hat II) | Seçmeli | 6 | Seçmeli Anasanat Atölye II | 4 | 4 | 0 | .00 |
GTS0407-ÇS | Çini Sanatı III | Seçmeli | 7 | Seçmeli Anasanat Atölye III | 4 | 4 | 0 | .00 |
GTS0407-HKS | Halı-Kilim-Eski Kumaş Desenleri III | Seçmeli | 7 | Seçmeli Anasanat Atölye III | 4 | 4 | 0 | .00 |
GTS0407-KS | Kitap Sanatları (Hat III) | Seçmeli | 7 | Seçmeli Anasanat Atölye III | 4 | 4 | 0 | .00 |
GTS0408-ÇS | Çini Sanatı IV | Seçmeli | 8 | Seçmeli Anasanat Atölye IV | 4 | 4 | 0 | .00 |
GTS0408-HKS | Halı-Kilim-Eski Kumaş Desenleri IV | Seçmeli | 8 | Seçmeli Anasanat Atölye IV | 4 | 4 | 0 | .00 |
GTS0408-KS | Kitap Sanatları (Tasarım) | Seçmeli | 8 | Seçmeli Anasanat Atölye IV | 4 | 4 | 0 | .00 |
GTS0309 | Minyatür I | Seçmeli | 5 | Seçmeli Atölye I | 2 | 2 | 0 | .00 |
GTS0311 | Baskı Sanatları I | Seçmeli | 5 | Seçmeli Atölye I | 2 | 2 | 0 | .00 |
GTS0313 | Örme Teknikleri I | Seçmeli | 5 | Seçmeli Atölye I | 2 | 2 | 0 | .00 |
GTS0315 | Kalem İşi Uygulamaları I | Seçmeli | 5 | Seçmeli Atölye I | 2 | 2 | 0 | .00 |
GTS0317 | Vitray Uygulamaları I | Seçmeli | 5 | Seçmeli Atölye I | 2 | 2 | 0 | .00 |
GTS0319 | Deri Tasarımı I | Seçmeli | 5 | Seçmeli Atölye I | 2 | 3 | 0 | .00 |
GTS0310 | Minyatür II | Seçmeli | 6 | Seçmeli Atölye II | 2 | 2 | 0 | .00 |
GTS0312 | Baskı Sanatları II | Seçmeli | 6 | Seçmeli Atölye II | 2 | 2 | 0 | .00 |
GTS0314 | Örme Teknikleri II | Seçmeli | 6 | Seçmeli Atölye II | 2 | 2 | 0 | .00 |
GTS0316 | Kalem İşi Uygulamaları II | Seçmeli | 6 | Seçmeli Atölye II | 2 | 2 | 0 | .00 |
GTS0318 | Vitray Uygulamaları II | Seçmeli | 6 | Seçmeli Atölye II | 2 | 2 | 0 | .00 |
GTS0320 | Deri Tasarımı II | Seçmeli | 6 | Seçmeli Atölye II | 2 | 3 | 0 | .00 |
GTS0409 | Kat' ı Uygulamaları I | Seçmeli | 7 | Seçmeli Atölye III | 2 | 2 | 0 | .00 |
GTS0411 | Doğal Boyacılık I | Seçmeli | 7 | Seçmeli Atölye III | 2 | 2 | 0 | .00 |
GTS0413 | Keçe Uygulamaları I | Seçmeli | 7 | Seçmeli Atölye III | 2 | 2 | 0 | .00 |
GTS0415 | Cam Sanatları I | Seçmeli | 7 | Seçmeli Atölye III | 2 | 2 | 0 | .00 |
GTS0417 | Cilt I | Seçmeli | 7 | Seçmeli Atölye III | 2 | 2 | 0 | .00 |
GTS0410 | Kat' ı Uygulamaları II | Seçmeli | 8 | Seçmeli Atölye IV | 2 | 2 | 0 | .00 |
GTS0412 | Doğal Boyacılık II | Seçmeli | 8 | Seçmeli Atölye IV | 2 | 2 | 0 | .00 |
GTS0414 | Keçe Uygulamaları II | Seçmeli | 8 | Seçmeli Atölye IV | 2 | 2 | 0 | .00 |
GTS0416 | Cam Sanatları II | Seçmeli | 8 | Seçmeli Atölye IV | 2 | 2 | 0 | .00 |
GTS0418 | Cilt II | Seçmeli | 8 | Seçmeli Atölye IV | 2 | 2 | 0 | .00 |
GSF0124 | Fotoğraf | Seçmeli | 5 | Seçmeli Ders I | 2 | 0 | 0 | .00 |
GSF0321 | Sanat Sosyolojisi | Seçmeli | 5 | Seçmeli Ders I | 2 | 0 | 0 | .00 |
GSF0322 | Görsel Algı | Seçmeli | 5 | Seçmeli Ders I | 2 | 0 | 0 | .00 |
GSF0323 | Renk Bilgisi | Seçmeli | 5 | Seçmeli Ders I | 2 | 0 | 0 | .00 |
GSF0324 | Sanat Etkinliklerini İzleme | Seçmeli | 5 | Seçmeli Ders I | 2 | 0 | 0 | .00 |
GSF0325 | Pazarlama | Seçmeli | 5 | Seçmeli Ders I | 2 | 0 | 0 | .00 |
GSF0326 | Seramik Teknolojisi | Seçmeli | 5 | Seçmeli Ders I | 2 | 0 | 0 | .00 |
GSF0327 | Çini Sanatı Tarihi | Seçmeli | 5 | Seçmeli Ders I | 2 | 0 | 0 | .00 |
GSF0328 | Taşınabilir Kültür Varlıklarını Koruma ve Onarım | Seçmeli | 5 | Seçmeli Ders I | 2 | 0 | 0 | .00 |
GSF0329 | Müzik Kültürü | Seçmeli | 5 | Seçmeli Ders I | 2 | 0 | 0 | .00 |
GSF0330 | İşaret Dili | Seçmeli | 5 | Seçmeli Ders I | 2 | 0 | 0 | .00 |
GSF0331 | Disiplinlerarası Sanat | Seçmeli | 5 | Seçmeli Ders I | 2 | 0 | 0 | .00 |
GSF0332 | Drama | Seçmeli | 5 | Seçmeli Ders I | 2 | 0 | 0 | .00 |
GSF0333 | Türk Halk Dansları | Seçmeli | 5 | Seçmeli Ders I | 2 | 0 | 0 | .00 |
GSF0124 | Fotoğraf | Seçmeli | 6 | Seçmeli Ders II | 2 | 0 | 0 | .00 |
GSF0321 | Sanat Sosyolojisi | Seçmeli | 6 | Seçmeli Ders II | 2 | 0 | 0 | .00 |
GSF0322 | Görsel Algı | Seçmeli | 6 | Seçmeli Ders II | 2 | 0 | 0 | .00 |
GSF0323 | Renk Bilgisi | Seçmeli | 6 | Seçmeli Ders II | 2 | 0 | 0 | .00 |
GSF0324 | Sanat Etkinliklerini İzleme | Seçmeli | 6 | Seçmeli Ders II | 2 | 0 | 0 | .00 |
GSF0325 | Pazarlama | Seçmeli | 6 | Seçmeli Ders II | 2 | 0 | 0 | .00 |
GSF0326 | Seramik Teknolojisi | Seçmeli | 6 | Seçmeli Ders II | 2 | 0 | 0 | .00 |
GSF0327 | Çini Sanatı Tarihi | Seçmeli | 6 | Seçmeli Ders II | 2 | 0 | 0 | .00 |
GSF0328 | Taşınabilir Kültür Varlıklarını Koruma ve Onarım | Seçmeli | 6 | Seçmeli Ders II | 2 | 0 | 0 | .00 |
GSF0329 | Müzik Kültürü | Seçmeli | 6 | Seçmeli Ders II | 2 | 0 | 0 | .00 |
GSF0330 | İşaret Dili | Seçmeli | 6 | Seçmeli Ders II | 2 | 0 | 0 | .00 |
GSF0331 | Disiplinlerarası Sanat | Seçmeli | 6 | Seçmeli Ders II | 2 | 0 | 0 | .00 |
GSF0332 | Drama | Seçmeli | 6 | Seçmeli Ders II | 2 | 0 | 0 | .00 |
GSF0333 | Türk Halk Dansları | Seçmeli | 6 | Seçmeli Ders II | 2 | 0 | 0 | .00 |
GTS0307-KS | Kitap Sanatları (Tezhip I) | Seçmeli | 5 | Seçmeli Yardımcı Atölye I | 4 | 4 | 0 | .00 |
GTS0307-ÇS | Alçı Şekillendirme | Seçmeli | 5 | Seçmeli Yardımcı Atölye I | 4 | 4 | 0 | .00 |
GTS0307-HKS | Kumaş Analizi | Seçmeli | 5 | Seçmeli Yardımcı Atölye I | 4 | 4 | 0 | .00 |
GTS0308-ÇS | Çini Mozaik Uygulamaları I | Seçmeli | 6 | Seçmeli Yardımcı Atölye II | 4 | 4 | 0 | .00 |
GTS0308-HKS | Dokuma Tasarımı I | Seçmeli | 6 | Seçmeli Yardımcı Atölye II | 4 | 4 | 0 | .00 |
GTS0308-KS | Kitap Sanatları (Tezhip II) | Seçmeli | 6 | Seçmeli Yardımcı Atölye II | 4 | 4 | 0 | .00 |
GTS0411-ÇS | Çini Mozaik Uygulamaları II | Seçmeli | 7 | Seçmeli Yardımcı Atölye III | 4 | 4 | 0 | .00 |
GTS0411-HKS | Dokuma Tasarımı II | Seçmeli | 7 | Seçmeli Yardımcı Atölye III | 4 | 4 | 0 | .00 |
GTS0411-KS | Kitap Sanatları (Tezhip III) | Seçmeli | 7 | Seçmeli Yardımcı Atölye III | 4 | 4 | 0 | .00 |
Course Code | Course Name | Type | Semester | T | A | L | ECTS |
---|