Gıda Mühendisliği Bölümü 2005 yılnda öğrenci kabulüne başlamıştır. Bölümde zorunlu ve uygulamalı derslerin yanı sıra seçmeli dersler de yer almaktadır. Bölüm ders müfredatının oluşturulmasında Gıda Mühendisleri Odası ve diğer gıda mühendisliği bölümleri ile eşgüdümlü hareket edilmektedir. Bölümde lisans öğrenimi dışında yüksek lisans ve doktora programları da bulunmaktadır. Bölümde 12 öğretim üyesi, 1 araştırma görevlisi doktor, 3 araştırma görevlisi ve 1 öğretim görevlisi doktor bulunmaktadır.
Bölüm yüksek öğretimde mühendislik (Gıda Mühendisliği) alanında 150 kredi ve 240 ECTS kredilik öğrenim sistemine tabidir. Bu kredi yükünü başarı ile tamamlayan öğrenciler lisans düzeyinde diploma alırlar.
Bölüme kayıt yaptırmak isteyen öğrenci, üniversitenin yasal mevzuatı çerçevesinde ÖSYM tarafından belirlenen süreçleri tamamlamak / sınavları başarmış olmak zorundadır. Bunun dışında kurum içi ve kurum dışı yatay geçiş kontenjanımıza başvuran öğrenciler (yurtdışından gelen öğrenciler dahil) ile merkezi dikey geçiş sınavı ile bölümümüzü tercih eden öğrenciler de kayıt yaptırabilmektedir. Öğrencilerin kabulü dönem başlamadan, her bir öğrencinin şartları ve başvuru yaptığı derece dikkate alınarak incelenir ve özel olarak değerlendirilir. Gerekli durumlarda yatay geçiş öğrencilerininin de daha önce almış oldukları dersleri tekrar etmeleri ve/veya alt sınıflardan ek dersleri almaları talep edilebilmektedir. Üniversite tarafından onaylanmış ve bir anlaşma ile sınırları belirlenmiş öğrenci değişim programları kapsamında yurtdışından gelen öğrenciler Türkçe dil bilgisi yeterliliğine sahipse Ders Planı`nda belirtilen herhangi bir Türkçe derse kayıt yaptırabilir. Ayrıca Farabi programı kapsamında yurt içinde diğer gıda mühendisliği programlarından da kontenjanımız kadar öğrenci kabulu gerçekleştirilebilmektedir.
Bölümümüz yalnızca önceki formal öğrenimi kısmen ve/veya tamamaen tanımaktadır. Dikey geçiş sınavı ile gelen öğrencilerin daha önce aldığı ve başarılı olduğu dersler, bölüm kurulunun uygun görmesi halinde kabul edilebilir ve öğrenci yine bölüm kurulunun uygun gördüğü sınıftan başlayarak eğitimine devam edebilir. Öğrencilerin önceki eğitimlerine ait staj yükümlülüklerinin kabulü bölüm kurulunun öğrenci bazlı incelemesi sonucunda vereceği kararlara bağlı olmaktadır. Bölümümüz in-formal ve non-formal eğitimleri kabul etmemektedir.
Bölümümüzde dersler zorunlu ve seçmeli olarak gruplandırılmıştır. Ders içeriklerinin belirlenmesinde öğretim üyeleri tam yetkilidir. Derslerin müfredata yerleştirilmesinde ise Gıda Mühendisleri Odası ve diğer gıda mühendisliği bölümleri ile işbirliği gerçekleştirilmektedir. Dersler belirlenirken temel mühendislik, gıda teknolojisi ve sosyal bilimler dersleri arasında belirli bir denge gözetilmektedir. Bölümümüzde verilen seçmeli derslerde öğrenci sayısı için bir kota belirlenmekte ve öğrencilerimiz o dönem açılan dersler içerisinden ders seçebilmektedir. Bölümümüzde temel mühendislik derslerinin (Gıdalarda Reaksiyon Kinetiği, Kütle ve Enerji Denklikleri, Termodinamik, Akışkanlar Mekaniği, Isı ve Kütle Aktarımı, Gıda Mühendisliğinde Temel İşlemler, Gıda Mühendisliğinde Tasarım) yanı sıra Gıda Kimyası, Gıda Mikrobiyolojisi ve Gıda Teknolojisi gibi temel dersler zorunlu ders kapsamında yer almaktadır. Gıda teknolojisi alanı ile ilgili tamamlayıcı nitelikte dersler başta olmak üzere gıda mühendisliği alanına özgü pek çok ders seçmeli ders havuzunda bulunmaktadır. Ayrıca sosyal içerikli olan dersler de bölümümüz seçmeli ders havuzunda tutulmaktadır. Bölümümüz öğrencileri, Rektörlük seçmeli ders havuzunda yer alan ve Bölümümüz tarafından uygun görülen seçmeli derslerden 5. ve 6. yarıyıllarda birer ders almaktadır.
Mezun öğrenciler ağırlıklı olarak gıda sanayi ve yan sanayinde istihdam edilmektedir. Mezunlar gıda sanayinin AR-GE, üretim, kalite güvence, pazarlama, ithalat ve ihracat alanları ile ilgili bakanlıklarda mühendis ve yönetici olarak görev yapmaktadır. Programı başarılı bir şekilde tamamlayan öğrenci Gıda Mühendisliği bilim alanında veya bu alandan öğrenci kabul eden diğer bilim dallarında yüksek lisans ve doktora derecelerine başvuruda bulunabilir.
Gıda mühendisliği programından mezun olan bir öğrenci herhangi bir gıda mühendisliği alanında doğrudan yüksek lisans programına başvurabilir. Gıda mühendisliği alanı dışında kalan programların yüksek lisans ve doktora programlarına ise ilgili bölümlerin varsa ön koşullarını (hazırlık progrmaına dahil olmak vb.) yerine getirdikten sonra kayıt yaptırabilirler.
Bölüm öğrencileri en az bir ara sınav ve bir final sınavına girmek zorundadır. Ara sınav sayısı ilgili dersin öğretim elemanı tarafından artırılabilir. Ayrıca, öğretim elemanları quiz, ödev, seminer vb. değerlendirme ölçütlerini de başarı notunun hesabında kullanabilir. Uygulamalı derslerde uygulama dersinin sınavı dersin teorik bölümünün sınavına girmek için ön koşul değildir. Ancak, öğretim elemanı uygulama sınav sonucunu genel değerlendirme sonucunu belirlerken kullanabilir. Yaz dönemi stajını tamamlayan öğrenci, takip eden dönemde Staj dersine kayıtlanır. Stajının geçerli olabilmesi için, öğrencinin Staj 1 ve Staj 2 dersleri kapsamında yapılan staj sınavından da başarılı olması zorunludur.
Gıda Mühendisi unvanını alabilmek / programı tamamlamak için akademik yıl sonunda yapılması gereken veya programın tamamlanmasını müteakip özel bir dönem sonu sınavı veya final sınav dönemi yoktur. Bununla birlikte, her yarıyıl sonunda dönem sonu sınavları yapılmaktadır. Öğrencilerin bu sınavların tümünden başarılı olması gerekmektedir. Ayrıca, mezuniyet için öğrencinin 40 iş günü staj yapmış olması ve staj sınavını başarması gerekmektedir. Staj ile elde edilecek deneyim ve gerekli iş yükü program içerisinde ilgili derslerin içerik, uygulama ve çalışma iş yükleri içerisinde dikkate alınmıştır. Buna ek olarak, 7. ve 8. yarıyıllarda öğrencinin teorik veya uygulamalı olarak hazırlayacağı çalışmalar doğrultusunda, Bitirme Tezi 1 ve Bitirme Tezi 2 derslerinden de başarılı olması gerekmektedir.
0
Program Başkanı V.: Prof. Dr. İbrahim ÇAKIR Tel: (374) 254 10 00/4827 Bölüm Sekreteri: Merve Mühürcüoğlu Tel: (374) 254 10 00/4816
Bölümümüzde genel olarak kimyasal, enstrümantal ve mikrobiyolojik analizlerin yürütüldüğü 3 adet öğrenci uygulama laboratuvarı bulunmaktadır. Bölümümüzde ayrıca, öğrenci uygulamalarının ve lisansüstü araştırmalarının gerçekleştirildiği, pilot peynir yapım ünitesi, tereyağı makinesi, dondurma makinesi ile sucuk, salam gibi et ürünlerinin işlenmesinde ve diğer bazı gıda üretimlerinde kullanılan çeşitli ekipmanların yer aldığı ve öğrenci uygulamalarında çeşitli gıda üretimlerinin gerçekleştirildiği bir araştırma geliştirme (AR-GE) laboratuvarı yer almaktadır. Bölümümüzde 8 adet araştırma laboratuvarı yer almaktadır. Bu laboratuvarlar mikrobiyoloji/biyoteknoloji, et teknolojisi, süt teknolojisi, hububat teknolojisi, meyve-sebze teknolojisi ve yağ teknolojisi alanlarında altyapıya sahiptir. AR-GE laboratuvarı başta olmak üzere bölümümüzde mevcut olan toplam 12 adet laboratuvar genel olarak lisansüstü düzeyde araştırmalar için de yararlanılmaktadır. Fakültemizde, Bölüm öğrencilerinin yararlanabildiği bir bilgisayar laboratuvarı bulunmaktadır.
Bilgi
Güvenli gıda üretimlerinin sağlanabilmesi için, yeterli teknolojik bilgiye sahip olur
Gıda teknolojisi ve biyoteknolojisinde yeterli bilgiye sahip olur ve son gelişmeleri takip eder
Gıda mühendisliği için gerekli olan temel mühendislik bilgilerini edinir
Gıda Mühendisliğine özgü konularda yeterli bilgi birikimi; bu alandaki teorik ve uygulamalı bilgileri kullanarak mühendislik problemlerine çözüm üretebilme becerisi
Gıda Mühendisliği problemlerini tespit etme, tanımlama, formüle etme ve çözme amacıyla, uygun analiz yöntemlerinin seçilmesi ve uygulanması hakkında bilgi ve becerisi
.
Beceri
Gıda Mühendisliği alanında karmaşık bir sistemi, süreci ya da ürünü analiz etme ve istenen gereksinimleri karşılamak üzere tasarım yapma ve uygulama becerisi
Gıda Mühendisliği uygulamalarında karşılaşılan karmaşık problemler için modern yöntemleri ve bilişim teknolojilerini seçme ve etkin bir şekilde kullanma becerisi
Mühendislik uygulamaları için gerekli olan modern araçları kullanabilir
Mühendislik problemlerini tanımlama, formüle etme ve çözme becerisi kazanır
Yetkinlikler
İş etiği ve sorumluluğu bilinci kazanır
Gıda sanayisinde var olan sistemleri geliştirebilir, yeni sistemler ve yeni ürünler tasarlayabilir
Bir takım çalışmasında etkin şekilde yer alma ve bireysel çalışma becerisi
Mesleki ve etik sorumluluk bilinci; etik olma ve etik ilkelerine uygun davranma becerisi
Yaşam boyu öğrenmenin gerekliliği; bilgiye erişebilme, bilim ve teknolojideki gelişmeleri sürekli izleme ve bilgilerini yenileme bilinci
İş hayatında, proje yönetimi, risk yönetimi gibi konularda bilgi sahibi olma; girişimcilik, yenilikçilik ve sürdürülebilirlik konuları hakkında farkındalık
Yaşam boyu öğrenmenin gerekliliği bilinci gelişir
Akademik araştırmaları takip eder, dünya standartlarında bir akademik seviyeyi yakalayabilir ve bunları sektörle paylaşır
Yabancı dilde sözlü ve yazılı iletişim kurabilir
Etkin rapor yazma ve anlayabilme, etkin sunum yapabilme becerisi
Gıda Mühendisliğine özgü araştırma konularının incelenmesi için deney tasarlama, yapma, veri toplama ve sonuçları analiz etme ve yorumlama becerisi
Gıda Mühendisliğindeki uygulamalar yoluyla, sağlık ve çevre gibi konuların evrensel ve toplumsal boyutlardaki etkilerine sağlanan katkı hakkında fikir sahibi olunması
Temel mühendislik bilgilerini gıda işlemede uygulayabilir
Gıdalarda meydana gelen değişimleri belirleyebilme, modelleyebilme, analiz yapabilme ve yorumlayabilme yeteneği gelişir
Gıda mühendisliği ve gıda güvenliğinin gelişimine katkıda bulunur
1. Güvenli gıda üretimlerinin sağlanabilmesi için, yeterli teknolojik bilgiye sahip olur
2. Gıda teknolojisi ve biyoteknolojisinde yeterli bilgiye sahip olur ve son gelişmeleri takip eder
3. Gıda mühendisliği için gerekli olan temel mühendislik bilgilerini edinir
4. Gıda Mühendisliğine özgü konularda yeterli bilgi birikimi; bu alandaki teorik ve uygulamalı bilgileri kullanarak mühendislik problemlerine çözüm üretebilme becerisi
5. Gıda Mühendisliği problemlerini tespit etme, tanımlama, formüle etme ve çözme amacıyla, uygun analiz yöntemlerinin seçilmesi ve uygulanması hakkında bilgi ve becerisi
6. .
7. Gıda Mühendisliği alanında karmaşık bir sistemi, süreci ya da ürünü analiz etme ve istenen gereksinimleri karşılamak üzere tasarım yapma ve uygulama becerisi
8. Gıda Mühendisliği uygulamalarında karşılaşılan karmaşık problemler için modern yöntemleri ve bilişim teknolojilerini seçme ve etkin bir şekilde kullanma becerisi
9. Mühendislik uygulamaları için gerekli olan modern araçları kullanabilir
10. Mühendislik problemlerini tanımlama, formüle etme ve çözme becerisi kazanır
11. İş etiği ve sorumluluğu bilinci kazanır
12. Gıda sanayisinde var olan sistemleri geliştirebilir, yeni sistemler ve yeni ürünler tasarlayabilir
13. Bir takım çalışmasında etkin şekilde yer alma ve bireysel çalışma becerisi
14. Mesleki ve etik sorumluluk bilinci; etik olma ve etik ilkelerine uygun davranma becerisi
15. Yaşam boyu öğrenmenin gerekliliği; bilgiye erişebilme, bilim ve teknolojideki gelişmeleri sürekli izleme ve bilgilerini yenileme bilinci
16. İş hayatında, proje yönetimi, risk yönetimi gibi konularda bilgi sahibi olma; girişimcilik, yenilikçilik ve sürdürülebilirlik konuları hakkında farkındalık
17. Yaşam boyu öğrenmenin gerekliliği bilinci gelişir
18. Akademik araştırmaları takip eder, dünya standartlarında bir akademik seviyeyi yakalayabilir ve bunları sektörle paylaşır
19. Yabancı dilde sözlü ve yazılı iletişim kurabilir
20. Etkin rapor yazma ve anlayabilme, etkin sunum yapabilme becerisi
21. Gıda Mühendisliğine özgü araştırma konularının incelenmesi için deney tasarlama, yapma, veri toplama ve sonuçları analiz etme ve yorumlama becerisi
22. Gıda Mühendisliğindeki uygulamalar yoluyla, sağlık ve çevre gibi konuların evrensel ve toplumsal boyutlardaki etkilerine sağlanan katkı hakkında fikir sahibi olunması
23. Temel mühendislik bilgilerini gıda işlemede uygulayabilir
24. Gıdalarda meydana gelen değişimleri belirleyebilme, modelleyebilme, analiz yapabilme ve yorumlayabilme yeteneği gelişir
25. Gıda mühendisliği ve gıda güvenliğinin gelişimine katkıda bulunur
BİLGİ | BECERİ | YETKİNLİKLER | ||||||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği | Öğrenme Yetkinliği | İletişim ve Sosyal Yetkinlik | Alana Özgü Yetkinlik | |||||||||||||
Güvenli gıda üretimlerinin sağlanabilmesi için, yeterli teknolojik bilgiye sahip olur | ||||||||||||||||
Gıda teknolojisi ve biyoteknolojisinde yeterli bilgiye sahip olur ve son gelişmeleri takip eder | ||||||||||||||||
Gıda mühendisliği için gerekli olan temel mühendislik bilgilerini edinir | ||||||||||||||||
Gıda Mühendisliğine özgü konularda yeterli bilgi birikimi; bu alandaki teorik ve uygulamalı bilgileri kullanarak mühendislik problemlerine çözüm üretebilme becerisi | ||||||||||||||||
Gıda Mühendisliği problemlerini tespit etme, tanımlama, formüle etme ve çözme amacıyla, uygun analiz yöntemlerinin seçilmesi ve uygulanması hakkında bilgi ve becerisi | ||||||||||||||||
. | ||||||||||||||||
Gıda Mühendisliği alanında karmaşık bir sistemi, süreci ya da ürünü analiz etme ve istenen gereksinimleri karşılamak üzere tasarım yapma ve uygulama becerisi | ||||||||||||||||
Gıda Mühendisliği uygulamalarında karşılaşılan karmaşık problemler için modern yöntemleri ve bilişim teknolojilerini seçme ve etkin bir şekilde kullanma becerisi | ||||||||||||||||
Mühendislik uygulamaları için gerekli olan modern araçları kullanabilir | ||||||||||||||||
Mühendislik problemlerini tanımlama, formüle etme ve çözme becerisi kazanır | ||||||||||||||||
İş etiği ve sorumluluğu bilinci kazanır | ||||||||||||||||
Gıda sanayisinde var olan sistemleri geliştirebilir, yeni sistemler ve yeni ürünler tasarlayabilir | ||||||||||||||||
Bir takım çalışmasında etkin şekilde yer alma ve bireysel çalışma becerisi | ||||||||||||||||
Mesleki ve etik sorumluluk bilinci; etik olma ve etik ilkelerine uygun davranma becerisi | ||||||||||||||||
Yaşam boyu öğrenmenin gerekliliği; bilgiye erişebilme, bilim ve teknolojideki gelişmeleri sürekli izleme ve bilgilerini yenileme bilinci | ||||||||||||||||
İş hayatında, proje yönetimi, risk yönetimi gibi konularda bilgi sahibi olma; girişimcilik, yenilikçilik ve sürdürülebilirlik konuları hakkında farkındalık | ||||||||||||||||
Yaşam boyu öğrenmenin gerekliliği bilinci gelişir | ||||||||||||||||
Akademik araştırmaları takip eder, dünya standartlarında bir akademik seviyeyi yakalayabilir ve bunları sektörle paylaşır | ||||||||||||||||
Yabancı dilde sözlü ve yazılı iletişim kurabilir | ||||||||||||||||
Etkin rapor yazma ve anlayabilme, etkin sunum yapabilme becerisi | ||||||||||||||||
Gıda Mühendisliğine özgü araştırma konularının incelenmesi için deney tasarlama, yapma, veri toplama ve sonuçları analiz etme ve yorumlama becerisi | ||||||||||||||||
Gıda Mühendisliğindeki uygulamalar yoluyla, sağlık ve çevre gibi konuların evrensel ve toplumsal boyutlardaki etkilerine sağlanan katkı hakkında fikir sahibi olunması | ||||||||||||||||
Temel mühendislik bilgilerini gıda işlemede uygulayabilir | ||||||||||||||||
Gıdalarda meydana gelen değişimleri belirleyebilme, modelleyebilme, analiz yapabilme ve yorumlayabilme yeteneği gelişir | ||||||||||||||||
Gıda mühendisliği ve gıda güvenliğinin gelişimine katkıda bulunur |
Ders Kodu | Ders Adı | Ders Türü | T | U | L | AKTS |
---|---|---|---|---|---|---|
1901001012010 | Matematik I | Zorunlu | 3 | 2 | 0 | 6.00 |
1901001112004 | Gıda Mühendisliğine Giriş | Zorunlu | 2 | 0 | 0 | 4.00 |
1901001132004 | Türk Dili I | Zorunlu | 2 | 0 | 0 | 2.00 |
1901001152004 | Atatürk İlk.ve İnk.Tar. I | Zorunlu | 2 | 0 | 0 | 2.00 |
1901001172004 | İngilizce I | Zorunlu | 2 | 0 | 0 | 2.00 |
1901001252007 | Biyoloji | Zorunlu | 2 | 0 | 0 | 3.00 |
1901001272013 | Fizik | Zorunlu | 2 | 0 | 2 | 5.00 |
1901001312010 | Kimya | Zorunlu | 3 | 0 | 2 | 6.00 |
Toplam: | 30 |
Ders Kodu | Ders Adı | Ders Türü | T | U | L | AKTS |
---|---|---|---|---|---|---|
1901001082010 | Matematik II | Zorunlu | 3 | 2 | 0 | 6.00 |
1901001102004 | Temel Bilişim Teknolojileri | Zorunlu | 2 | 0 | 2 | 4.00 |
1901001122004 | Atatürk İlkeleri ve İnk.Tar.II | Zorunlu | 2 | 0 | 0 | 2.00 |
1901001162004 | Türk Dili II | Zorunlu | 2 | 0 | 0 | 2.00 |
1901001182004 | İngilizce II | Zorunlu | 2 | 0 | 0 | 2.00 |
1901001242010 | Bilgisayar Destekli Teknik Çizim | Zorunlu | 1 | 2 | 0 | 3.00 |
1901001302011 | Organik Kimya | Zorunlu | 2 | 0 | 0 | 3.00 |
1901001362013 | Analitik Kimya | Zorunlu | 2 | 2 | 0 | 5.00 |
1901001382013 | İstatistik | Zorunlu | 2 | 0 | 0 | 3.00 |
Toplam: | 30 |
Ders Kodu | Ders Adı | Ders Türü | T | U | L | AKTS |
---|---|---|---|---|---|---|
1901002132010 | Gıdalarda Reaksiyon Kinetiği | Zorunlu | 2 | 0 | 0 | 4.00 |
1901002232011 | Mühendislik Matematiği | Zorunlu | 2 | 0 | 0 | 4.00 |
1901002252011 | Kütle ve Enerji Denklikleri | Zorunlu | 2 | 0 | 0 | 4.00 |
1901002272010 | Termodinamik | Zorunlu | 3 | 0 | 0 | 4.00 |
1901002312013 | Gıda Analizleri | Zorunlu | 2 | 0 | 2 | 5.00 |
1901002992011 | Seçmeli (III.Donem) | Seçmeli | 2 | 0 | 0 | 9.00 |
Toplam: | 30 |
Ders Kodu | Ders Adı | Ders Türü | T | U | L | AKTS |
---|---|---|---|---|---|---|
1901002022005 | Akışkanlar Mekaniği | Zorunlu | 3 | 0 | 0 | 4.00 |
1901002042005 | Isı ve Kütle Aktarımı | Zorunlu | 3 | 0 | 0 | 4.00 |
1901002062005 | Gıda Kimyası | Zorunlu | 3 | 0 | 0 | 4.00 |
1901002082005 | Genel Mikrobiyoloji | Zorunlu | 2 | 0 | 2 | 5.00 |
1901002222013 | Enstrümantel Analiz | Zorunlu | 2 | 0 | 2 | 4.00 |
1901002982011 | Seçmeli (IV.Donem) | Seçmeli | 2 | 0 | 0 | 9.00 |
Toplam: | 30 |
Ders Kodu | Ders Adı | Ders Türü | T | U | L | AKTS |
---|---|---|---|---|---|---|
1901003012010 | Gıda Biyokimyası | Zorunlu | 3 | 0 | 0 | 4.00 |
1901003212013 | Staj I | Zorunlu | 0 | 0 | 0 | 5.00 |
1901003292013 | Gıda Kalite Kontrol | Zorunlu | 2 | 0 | 0 | 4.00 |
1901003312013 | Gıda Mikrobiyolojisi I | Zorunlu | 3 | 0 | 2 | 5.00 |
1901003972011 | Seçmeli (V.Donem) | Seçmeli | 2 | 0 | 0 | 12.00 |
Toplam: | 30 |
Ders Kodu | Ders Adı | Ders Türü | T | U | L | AKTS |
---|---|---|---|---|---|---|
1901003022013 | Biyoteknoloji | Zorunlu | 2 | 2 | 0 | 5.00 |
1901003322013 | Gıda Güvenliği | Zorunlu | 3 | 0 | 0 | 4.00 |
1901003342013 | Gıda Mühendisliğinde Temel İşlemler | Zorunlu | 3 | 0 | 0 | 5.00 |
1901003362013 | Gıda Mühendisliğinde Tasarım | Zorunlu | 1 | 2 | 0 | 4.00 |
1901003962011 | Seçmeli (VI.Donem) | Seçmeli | 2 | 0 | 0 | 12.00 |
Toplam: | 30 |
Ders Kodu | Ders Adı | Ders Türü | T | U | L | AKTS |
---|---|---|---|---|---|---|
1901004212011 | Bitirme Tezi-I | Zorunlu | 0 | 4 | 0 | 2.00 |
1901004312013 | Et ve Ürünleri Teknolojisi | Zorunlu | 3 | 0 | 0 | 4.00 |
1901004332013 | Süt ve Ürünleri Teknolojisi | Zorunlu | 3 | 0 | 0 | 4.00 |
1901004352013 | Fermantasyon Teknolojisi | Zorunlu | 3 | 0 | 0 | 4.00 |
1901004372013 | Gıda Teknolojisi Uygulamaları I | Zorunlu | 0 | 0 | 4 | 2.00 |
1901004412013 | Staj II | Zorunlu | 0 | 0 | 0 | 5.00 |
1901004972011 | Seçmeli (VII. Donem) | Seçmeli | 2 | 0 | 0 | 9.00 |
Toplam: | 30 |
Ders Kodu | Ders Adı | Ders Türü | T | U | L | AKTS |
---|---|---|---|---|---|---|
1901004222011 | Bitirme Tezi-II | Zorunlu | 0 | 4 | 0 | 3.00 |
1901004262013 | Meyve-Sebze Ürünleri Teknolojisi | Zorunlu | 3 | 0 | 0 | 4.00 |
1901004282013 | Hububat Ürünleri Teknolojisi | Zorunlu | 3 | 0 | 0 | 4.00 |
1901004302013 | Yağ Teknolojisi | Zorunlu | 3 | 0 | 0 | 4.00 |
1901004322013 | Gıda Teknolojisi Uygulamaları II | Zorunlu | 0 | 0 | 4 | 3.00 |
1901004962011 | Seçmeli (VIII.Donem) | Seçmeli | 2 | 0 | 0 | 12.00 |
Toplam: | 30 |
Ders Kodu | Ders Adı | Ders Türü | Dönem | Seçmeli Grubu | T | U | L | AKTS |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
1901003232007 | Temel Hukuk | Seçmeli | 3 | Seçmeli (III.Donem) | 2 | 0 | 0 | 3.00 |
1901003242007 | İnsan Kaynakları Yönetimi | Seçmeli | 3 | Seçmeli (III.Donem) | 2 | 0 | 0 | 3.00 |
1901002332013 | Gıda ve İş Etiği | Seçmeli | 3 | Seçmeli (III.Donem) | 2 | 0 | 0 | 3.00 |
1901002182005 | Mesleki Yabancı Dil I | Seçmeli | 3 | Seçmeli (III.Donem) | 2 | 0 | 0 | 3.00 |
1901002142005 | Araştırma ve Deneme Yöntemleri | Seçmeli | 4 | Seçmeli (IV.Donem) | 2 | 0 | 0 | 3.00 |
1901003062005 | İşletme Yönetimi | Seçmeli | 4 | Seçmeli (IV.Donem) | 2 | 0 | 0 | 3.00 |
1901003082005 | Proses Kontrol | Seçmeli | 4 | Seçmeli (IV.Donem) | 2 | 0 | 0 | 3.00 |
1901002192005 | Yabancı Dilde Okuma ve Konuşma | Seçmeli | 4 | Seçmeli (IV.Donem) | 2 | 0 | 0 | 3.00 |
1901004292010 | Beslenme İlkeleri (Seç.) | Seçmeli | 4 | Seçmeli (IV.Donem) | 2 | 0 | 0 | 3.00 |
1901003172005 | Mesleki Yabancı Dil II | Seçmeli | 5 | Seçmeli (V.Donem) | 2 | 0 | 0 | 4.00 |
1901003092005 | Endüstriyel Mikrobiyoloji | Seçmeli | 5 | Seçmeli (V.Donem) | 2 | 0 | 0 | 4.00 |
1901003112005 | Gıda Reolojisi | Seçmeli | 5 | Seçmeli (V.Donem) | 2 | 0 | 0 | 4.00 |
1901003212007 | Gıda Katkı Maddeleri | Seçmeli | 5 | Seçmeli (V.Donem) | 2 | 0 | 0 | 4.00 |
1901003132005 | Gıda Makine ve Ekipmanları | Seçmeli | 5 | Seçmeli (V.Donem) | 2 | 0 | 0 | 4.00 |
ANE0001 | Sağlıklı Yaşam Spor ve Fiziksel Uygunluk | Seçmeli | 5 | Seçmeli (V.Donem) | 3 | 0 | 0 | 4.00 |
ANE0002 | Uygulamalı Spor | Seçmeli | 5 | Seçmeli (V.Donem) | 3 | 0 | 0 | 4.00 |
BESY0001 | Doğa Sporları ve Rekreasyon | Seçmeli | 5 | Seçmeli (V.Donem) | 3 | 0 | 0 | 4.00 |
BESY0002 | Spor Bilgisi ve Kültürü | Seçmeli | 5 | Seçmeli (V.Donem) | 3 | 0 | 0 | 4.00 |
HEM0001 | İlk Yardım | Seçmeli | 5 | Seçmeli (V.Donem) | 3 | 0 | 0 | 4.00 |
HEM0002 | Aile Sağlığı | Seçmeli | 5 | Seçmeli (V.Donem) | 3 | 0 | 0 | 4.00 |
HEM0003 | Cinsel Sağlık | Seçmeli | 5 | Seçmeli (V.Donem) | 3 | 0 | 0 | 4.00 |
HEM0004 | Adölesan Sağlığı | Seçmeli | 5 | Seçmeli (V.Donem) | 3 | 0 | 0 | 4.00 |
HEM0005 | Aile Planlaması | Seçmeli | 5 | Seçmeli (V.Donem) | 3 | 0 | 0 | 4.00 |
HEM0006 | Araştırma Etiği | Seçmeli | 5 | Seçmeli (V.Donem) | 3 | 0 | 0 | 4.00 |
HEM0007 | Sağlığın Geliştirilmesi | Seçmeli | 5 | Seçmeli (V.Donem) | 3 | 0 | 0 | 4.00 |
İLH0001 | Günümüz İnanç Problemleri | Seçmeli | 5 | Seçmeli (V.Donem) | 3 | 0 | 0 | 4.00 |
İLH0002 | İslam Düşüncesinde Din-Devlet İlişkisi | Seçmeli | 5 | Seçmeli (V.Donem) | 3 | 0 | 0 | 4.00 |
İLH0003 | Hz.Muhammedin Hayatı ve Ahlakı | Seçmeli | 5 | Seçmeli (V.Donem) | 3 | 0 | 0 | 4.00 |
İLH0004 | İslam Estetiği | Seçmeli | 5 | Seçmeli (V.Donem) | 3 | 0 | 0 | 4.00 |
İLH0005 | Anadolu Halk İnançları | Seçmeli | 5 | Seçmeli (V.Donem) | 3 | 0 | 0 | 4.00 |
REKL001 | Girişimcilik | Seçmeli | 5 | Seçmeli (V.Donem) | 2 | 2 | 0 | 4.00 |
REKL002 | Yenilik | Seçmeli | 5 | Seçmeli (V.Donem) | 3 | 0 | 0 | 4.00 |
REKL003 | Yenilik Yönetimi | Seçmeli | 5 | Seçmeli (V.Donem) | 3 | 0 | 0 | 4.00 |
REKL004 | Yeni Ürün Geliştirme | Seçmeli | 5 | Seçmeli (V.Donem) | 3 | 0 | 0 | 4.00 |
REKL005 | Yeni Hizmet Tasarımı | Seçmeli | 5 | Seçmeli (V.Donem) | 3 | 0 | 0 | 4.00 |
REKL006 | Yenilikçi Ürün Tasarımı | Seçmeli | 5 | Seçmeli (V.Donem) | 3 | 0 | 0 | 4.00 |
REKL007 | Marka Geliştirme | Seçmeli | 5 | Seçmeli (V.Donem) | 3 | 0 | 0 | 4.00 |
REKL008 | Marka Yönetimi | Seçmeli | 5 | Seçmeli (V.Donem) | 3 | 0 | 0 | 4.00 |
REKL009 | Teknoloji Yönetimi | Seçmeli | 5 | Seçmeli (V.Donem) | 3 | 0 | 0 | 4.00 |
REKL010 | Ticarileşme | Seçmeli | 5 | Seçmeli (V.Donem) | 3 | 0 | 0 | 4.00 |
REKL011 | Bilim ve Teknoloji Politikası | Seçmeli | 5 | Seçmeli (V.Donem) | 3 | 0 | 0 | 4.00 |
REKL012 | Stratejik Teknoloji Analizi | Seçmeli | 5 | Seçmeli (V.Donem) | 3 | 0 | 0 | 4.00 |
REKL013 | Teknoloji Öngörüsü ve Tahmini | Seçmeli | 5 | Seçmeli (V.Donem) | 3 | 0 | 0 | 4.00 |
REKL014 | Teknoloji Değerlendirmesi | Seçmeli | 5 | Seçmeli (V.Donem) | 3 | 0 | 0 | 4.00 |
REKL015 | İş Hukuku | Seçmeli | 5 | Seçmeli (V.Donem) | 3 | 0 | 0 | 4.00 |
REKL016 | İş Sağlığı ve Güvenliği | Seçmeli | 5 | Seçmeli (V.Donem) | 3 | 0 | 0 | 4.00 |
REKL017 | Denetim | Seçmeli | 5 | Seçmeli (V.Donem) | 3 | 0 | 0 | 4.00 |
REKL018 | Bilim Tarihi | Seçmeli | 5 | Seçmeli (V.Donem) | 3 | 0 | 0 | 4.00 |
REKL019 | Ekonomiye Giriş | Seçmeli | 5 | Seçmeli (V.Donem) | 3 | 0 | 0 | 4.00 |
MIM0001 | Serbest El Çizimi | Seçmeli | 5 | Seçmeli (V.Donem) | 3 | 0 | 0 | 4.00 |
MIM0002 | Bilim Felsefesine Giriş | Seçmeli | 5 | Seçmeli (V.Donem) | 3 | 0 | 0 | 4.00 |
MIM0003 | Mimarlıkta İleri Modelleme Teknikleri | Seçmeli | 5 | Seçmeli (V.Donem) | 3 | 0 | 0 | 4.00 |
1903003382013 | Gıda Mikrobiyolojisi II | Seçmeli | 6 | Seçmeli (VI.Donem) | 2 | 0 | 0 | 4.00 |
1901003142005 | Özel Gıdalar Teknolojisi | Seçmeli | 6 | Seçmeli (VI.Donem) | 2 | 0 | 0 | 4.00 |
1901003162005 | Duyusal Analiz Teknikleri | Seçmeli | 6 | Seçmeli (VI.Donem) | 2 | 0 | 0 | 4.00 |
1901003182005 | İş Hayatı İçin Yabancı Dil | Seçmeli | 6 | Seçmeli (VI.Donem) | 2 | 0 | 0 | 4.00 |
1901003222007 | Gıda Muhafaza Teknikleri | Seçmeli | 6 | Seçmeli (VI.Donem) | 2 | 0 | 0 | 4.00 |
1901003302011 | Temel Et Bilimi | Seçmeli | 6 | Seçmeli (VI.Donem) | 2 | 0 | 0 | 4.00 |
ANE0001 | Sağlıklı Yaşam Spor ve Fiziksel Uygunluk | Seçmeli | 6 | Seçmeli (VI.Donem) | 3 | 0 | 0 | 4.00 |
ANE0002 | Uygulamalı Spor | Seçmeli | 6 | Seçmeli (VI.Donem) | 3 | 0 | 0 | 4.00 |
BESY0001 | Doğa Sporları ve Rekreasyon | Seçmeli | 6 | Seçmeli (VI.Donem) | 3 | 0 | 0 | 4.00 |
BESY0002 | Spor Bilgisi ve Kültürü | Seçmeli | 6 | Seçmeli (VI.Donem) | 3 | 0 | 0 | 4.00 |
HEM0001 | İlk Yardım | Seçmeli | 6 | Seçmeli (VI.Donem) | 3 | 0 | 0 | 4.00 |
HEM0002 | Aile Sağlığı | Seçmeli | 6 | Seçmeli (VI.Donem) | 3 | 0 | 0 | 4.00 |
HEM0003 | Cinsel Sağlık | Seçmeli | 6 | Seçmeli (VI.Donem) | 3 | 0 | 0 | 4.00 |
HEM0004 | Adölesan Sağlığı | Seçmeli | 6 | Seçmeli (VI.Donem) | 3 | 0 | 0 | 4.00 |
HEM0005 | Aile Planlaması | Seçmeli | 6 | Seçmeli (VI.Donem) | 3 | 0 | 0 | 4.00 |
HEM0006 | Araştırma Etiği | Seçmeli | 6 | Seçmeli (VI.Donem) | 3 | 0 | 0 | 4.00 |
HEM0007 | Sağlığın Geliştirilmesi | Seçmeli | 6 | Seçmeli (VI.Donem) | 3 | 0 | 0 | 4.00 |
İLH0001 | Günümüz İnanç Problemleri | Seçmeli | 6 | Seçmeli (VI.Donem) | 3 | 0 | 0 | 4.00 |
İLH0002 | İslam Düşüncesinde Din-Devlet İlişkisi | Seçmeli | 6 | Seçmeli (VI.Donem) | 3 | 0 | 0 | 4.00 |
İLH0003 | Hz.Muhammedin Hayatı ve Ahlakı | Seçmeli | 6 | Seçmeli (VI.Donem) | 3 | 0 | 0 | 4.00 |
İLH0004 | İslam Estetiği | Seçmeli | 6 | Seçmeli (VI.Donem) | 3 | 0 | 0 | 4.00 |
İLH0005 | Anadolu Halk İnançları | Seçmeli | 6 | Seçmeli (VI.Donem) | 3 | 0 | 0 | 4.00 |
REKL001 | Girişimcilik | Seçmeli | 6 | Seçmeli (VI.Donem) | 2 | 2 | 0 | 4.00 |
REKL002 | Yenilik | Seçmeli | 6 | Seçmeli (VI.Donem) | 3 | 0 | 0 | 4.00 |
REKL003 | Yenilik Yönetimi | Seçmeli | 6 | Seçmeli (VI.Donem) | 3 | 0 | 0 | 4.00 |
REKL004 | Yeni Ürün Geliştirme | Seçmeli | 6 | Seçmeli (VI.Donem) | 3 | 0 | 0 | 4.00 |
REKL005 | Yeni Hizmet Tasarımı | Seçmeli | 6 | Seçmeli (VI.Donem) | 3 | 0 | 0 | 4.00 |
REKL006 | Yenilikçi Ürün Tasarımı | Seçmeli | 6 | Seçmeli (VI.Donem) | 3 | 0 | 0 | 4.00 |
REKL007 | Marka Geliştirme | Seçmeli | 6 | Seçmeli (VI.Donem) | 3 | 0 | 0 | 4.00 |
REKL008 | Marka Yönetimi | Seçmeli | 6 | Seçmeli (VI.Donem) | 3 | 0 | 0 | 4.00 |
REKL009 | Teknoloji Yönetimi | Seçmeli | 6 | Seçmeli (VI.Donem) | 3 | 0 | 0 | 4.00 |
REKL010 | Ticarileşme | Seçmeli | 6 | Seçmeli (VI.Donem) | 3 | 0 | 0 | 4.00 |
REKL011 | Bilim ve Teknoloji Politikası | Seçmeli | 6 | Seçmeli (VI.Donem) | 3 | 0 | 0 | 4.00 |
REKL012 | Stratejik Teknoloji Analizi | Seçmeli | 6 | Seçmeli (VI.Donem) | 3 | 0 | 0 | 4.00 |
REKL013 | Teknoloji Öngörüsü ve Tahmini | Seçmeli | 6 | Seçmeli (VI.Donem) | 3 | 0 | 0 | 4.00 |
REKL014 | Teknoloji Değerlendirmesi | Seçmeli | 6 | Seçmeli (VI.Donem) | 3 | 0 | 0 | 4.00 |
REKL015 | İş Hukuku | Seçmeli | 6 | Seçmeli (VI.Donem) | 3 | 0 | 0 | 4.00 |
REKL016 | İş Sağlığı ve Güvenliği | Seçmeli | 6 | Seçmeli (VI.Donem) | 3 | 0 | 0 | 4.00 |
REKL017 | Denetim | Seçmeli | 6 | Seçmeli (VI.Donem) | 3 | 0 | 0 | 4.00 |
REKL018 | Bilim Tarihi | Seçmeli | 6 | Seçmeli (VI.Donem) | 3 | 0 | 0 | 4.00 |
REKL019 | Ekonomiye Giriş | Seçmeli | 6 | Seçmeli (VI.Donem) | 3 | 0 | 0 | 4.00 |
MIM0001 | Serbest El Çizimi | Seçmeli | 6 | Seçmeli (VI.Donem) | 3 | 0 | 0 | 4.00 |
MIM0002 | Bilim Felsefesine Giriş | Seçmeli | 6 | Seçmeli (VI.Donem) | 3 | 0 | 0 | 4.00 |
MIM0003 | Mimarlıkta İleri Modelleme Teknikleri | Seçmeli | 6 | Seçmeli (VI.Donem) | 3 | 0 | 0 | 4.00 |
1901003402019 | Su Ürünleri Teknolojisi | Seçmeli | 6 | Seçmeli (VI.Donem) | 2 | 0 | 0 | 4.00 |
1901004112005 | Fonksiyonel Gıdalar | Seçmeli | 7 | Seçmeli (VII. Donem) | 2 | 0 | 0 | 3.00 |
1901004152007 | Mesleki Yabancı Dil III | Seçmeli | 7 | Seçmeli (VII. Donem) | 2 | 0 | 0 | 3.00 |
1901004232007 | Moleküler Biyoloji-Genetik | Seçmeli | 7 | Seçmeli (VII. Donem) | 2 | 0 | 0 | 3.00 |
1901004292010 | Beslenme İlkeleri (Seç.) | Seçmeli | 7 | Seçmeli (VII. Donem) | 2 | 0 | 0 | 3.00 |
1901004192005 | Hazır Yemek Teknolojisi | Seçmeli | 7 | Seçmeli (VII. Donem) | 2 | 0 | 0 | 3.00 |
1901004252007 | Gıda Ambalajlama | Seçmeli | 7 | Seçmeli (VII. Donem) | 2 | 0 | 0 | 3.00 |
1901004142005 | Kanatlı Eti Teknolojisi | Seçmeli | 8 | Seçmeli (VIII.Donem) | 2 | 0 | 0 | 4.00 |
1901004162007 | Ürün Geliştime | Seçmeli | 8 | Seçmeli (VIII.Donem) | 2 | 0 | 0 | 4.00 |
1901004182007 | Mesleki Yabancı Dil IV | Seçmeli | 8 | Seçmeli (VIII.Donem) | 2 | 0 | 0 | 4.00 |
1901004202007 | Peynir Teknolojisi | Seçmeli | 8 | Seçmeli (VIII.Donem) | 2 | 0 | 0 | 4.00 |
1901004242007 | Öğütme Teknolojisi | Seçmeli | 8 | Seçmeli (VIII.Donem) | 2 | 0 | 0 | 4.00 |
1901003102005 | Fizibilite Tekniği | Seçmeli | 8 | Seçmeli (VIII.Donem) | 2 | 0 | 0 | 4.00 |
1903004342013 | Gıda Mevzuatı | Seçmeli | 8 | Seçmeli (VIII.Donem) | 2 | 0 | 0 | 4.00 |
Course Code | Course Name | Type | Semester | T | A | L | ECTS |
---|---|---|---|---|---|---|---|
1901003972011 | Elective (V. Semester) | Elective | 5 | 2 | 0 | 0 | 12.00 |
1901004352013 | Fermentation Technology | Compulsory | 7 | 3 | 0 | 0 | 4.00 |
1901004282013 | Cereal Products Technology | Compulsory | 8 | 3 | 0 | 0 | 4.00 |