Abant İzzet Baysal Üniversitesi Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi bünyesinde Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı 02.05.2014 tarih ve 3006/26759 sayılı kararı ile açılan Tarla Bitkileri 2014-2015 Eğitim –Öğretim yılı itibariyle öğrenci almaya başlamıştır. Fakültenin kurucu bölümleri arasında yer alan Tarla Bitkileri Bölümü’nün akademik kadrosu 3 Profesör, 5 Yardımcı Doçent ve 3 Araştırma Görevlisi'nden oluşmaktadır.
Programı tüm gereksinimlerini yerine getirerek başarı ile tamamlayan mezunlar "Ziraat Mühendisliği-Tarla Bitkileri alanında Lisans Diploması" derecesi alırlar.
Programa öğrenci kabulü “Abant İzzet Baysal Üniversitesi Hakkında” bölümünde yer alan “Öğrenci Kabulü” başlığı altında ayrıntılı bir şekilde açıklanmıştır.
Türk Yüksek Öğretim kurumlarında önceki formal (örgün ) öğrenmenin tanınması dikey, yatay ve üniversite içindeki geçişler Yüksek Öğretim Kurulu'nun belirlemiş olduğu "YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARINDA ÖNLİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDEKİ PROGRAMLAR ARASINDA GEÇİŞ, ÇİFT ANADAL, YAN DAL İLE KURUMLAR ARASI KREDİ TRANSFERİ YAPILMASI ESASLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİK " kapsamında gerçekleştirilmektedir. Türkiye'de örgün eğitim kurumları dışında formal olmayan sertifikaya dayalı veya tecrübeye dayalı (in-formal ve non-formal ) öğrenmenin tanınma süreci henüz başlangıç aşamasındadır. Bu nedenle Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nin tüm programlarında önceki öğrenmenin tanınması tam olarak başlatılmış değildir. Ancak, programların eğitim planlarında yer alan Bilgisayar ve İngilizce, Almanca gibi dersler için her akademik dönem başında muafiyet sınavı düzenlenmektedir. Bu derslerden beklenen yeterlilikleri sağladığını düşünen öğrenciler yapılan sınavlara girme hakkına sahiptir. Sınava girip başarılı olan öğrenciler ders programında ilgili derslerden muaf olurlar.
Öğrenciler gerekli olan zorunlu ve seçmeli dersleri almaları halinde mezun olabilirler.
Tarla Bitkileri alanındaki sorunları irdelemek ve güncel çözümler üretmek. Gelişmiş teknolojileri Tarla Bitkileri alanına uyarlamak.
Ziraat mühendisleri; kamu kuruluşlarında (Gıda, Tarım ve Hayvancılık ile Orman ve Su İşleri Bakanlıkları, İl Özel İdareleri, Belediyeler vb.), Üniversitelerde (öğretim elemanı olarak), Tarla Bitkilerine yönelik ekipman sanayinde, Özel tohum firmalarında, Tarımsal danışmanlık kuruluşlarında, Tarla bitkilerine dayalı kooperatiflerde, Kamu ve özel bankalarda, Tarla bitkileri sektörüyle ilgili mühendislik ve danışmanlık bürolarında, Tarla bitkileri ile ilgili uluslararası şirketlerde, Gıda sanayinde ve ulusal ve ulaslararası tarımsal işletmelerin yetiştirme alanları, ıslah birimleri, paketleme ve pazarlama birimleri, satış birimleri ve diğer çalışma alanlarında tarla bitkileri ürünlerinin yönetim, kontrol ve uygulamalarına dayalı birçok sektörde istihdam edilebilirler.
Lisans eğitimini başarı ile tamamlayan adaylar ALES sınavından geçerli not almaları ve yeterli düzeyde İngilizce dil bilgisine sahip olmaları koşuluyla kendi alanlarında veya ilgili alanlarda Lisansüstü programlarda öğrenim görebilirler. Yüksek lisans programına 4 yıllık 240 AKTS tamamlayan öğrenciler başvurabilmektedirler. Yüksek lisans tamamlayan öğrenciler de Doktora programlarına başvurabilirler. Bölümde 2015 yılından itibaren yüksek lisans ve doktora programları devam etmektedir.
Bölümümüzde her ders için en az bir ara sınav ve bir final sınavı yapılmaktadır.
Tarla Bitkileri Bölümü’nden mezun olabilmek için programda mevcut olan (toplam 240 AKTS karşılığı) derslerin tümünü başarıyla tamamlamak ve 4.00 üzerinden en az 2.00 ağırlıklı not ortalamasına sahip olmak mezuniyet için gerekli yeterlilik koşuludur.
0
T.C. ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT VE DOĞA BİLİMLERİ FAKÜLTESİ TARLA BİTKİLERİ BÖLÜMÜ Gölköy Yerleşkesi, BOLU Fakülte Telefon: 374 254 10 00 Bölüm Başkanı: Prof. Dr. Vahdettin ÇİFTÇİ 2627
Bölümün halihazırda kullanmakta olduğu geçici binasında 7 adet laboratuvar ünitesi, 2 adet iklim odası, 1 adet cam sera, 120 dönümlük araştırma uygulama alanı, 7 adet lisans sınıfı, 2 adet yüksek lisans sınıfı ve 2 adet doktora sınıfı bulunmaktadır. Bölümde staj, gezi, teknik çalışma olanağı mevcuttur ve kullanılmaktadır.
Bilgi
Çayır-mera ve yem bitkileri, endüstri bitkileri, yemeklik baklagiller ve tahıllar grubuna giren bitkilerin yetiştiriciliği ve ıslahı konusunda teorik ve uygulamalı bilgilere sahip olur.
Beceri
Alanında edindiği bilgi ve becerileri kullanarak verileri yorumlayabilme ve değerlendirebilme, sorunları tanımlayabilme, analiz edebilme, araştırmalara ve kanıtlara dayalı çözüm önerileri geliştirebilme.
Tarla bitkileri ve ilgili bilim dallarındaki genel kavramları, prensipleri ve olayları kavrar ve gerekli değerlendirmeleri yapar.
Yetkinlikler
Alanı ile ilgili uygulamalarda karşılaşılan ve öngörülemeyen karmaşık sorunları çözmek için bireysel ve ekip üyesi olarak sorumluluk alabilme.
Tarımsal uygulamaların çevreye etkilerini eleştirel gözle bakarak doğal kaynakların korunmasına katkı sağlar.
Alanında edindiği bilgi ve beceriler ile yaşam boyu öğrenmeye ilişkin olumlu tutum geliştirir.
Bilişim teknolojilerinden etkin bir şekilde yararlanarak mesleki bilgi ve becerilerini sürekli olarak geliştirir.
Alanında edindiği bilgi ve becerileri eleştirel bir yaklaşımla değerlendirebilme,
Toplumsal sorumluluk bilinci ile yaşadığı sosyal çevre için proje ve etkinlikler düzenleyebilme ve bunları uygulayabilme.
Alanı ile ilgili verilerin toplanması, yorumlanması, uygulanması ve sonuçlarının duyurulması aşamalarında toplumsal, bilimsel, kültürel ve etik değerlere uygun hareket etme.
1. Çayır-mera ve yem bitkileri, endüstri bitkileri, yemeklik baklagiller ve tahıllar grubuna giren bitkilerin yetiştiriciliği ve ıslahı konusunda teorik ve uygulamalı bilgilere sahip olur.
2. Alanında edindiği bilgi ve becerileri kullanarak verileri yorumlayabilme ve değerlendirebilme, sorunları tanımlayabilme, analiz edebilme, araştırmalara ve kanıtlara dayalı çözüm önerileri geliştirebilme.
3. Tarla bitkileri ve ilgili bilim dallarındaki genel kavramları, prensipleri ve olayları kavrar ve gerekli değerlendirmeleri yapar.
4. Alanı ile ilgili uygulamalarda karşılaşılan ve öngörülemeyen karmaşık sorunları çözmek için bireysel ve ekip üyesi olarak sorumluluk alabilme.
5. Tarımsal uygulamaların çevreye etkilerini eleştirel gözle bakarak doğal kaynakların korunmasına katkı sağlar.
6. Alanında edindiği bilgi ve beceriler ile yaşam boyu öğrenmeye ilişkin olumlu tutum geliştirir.
7. Bilişim teknolojilerinden etkin bir şekilde yararlanarak mesleki bilgi ve becerilerini sürekli olarak geliştirir.
8. Alanında edindiği bilgi ve becerileri eleştirel bir yaklaşımla değerlendirebilme,
9. Toplumsal sorumluluk bilinci ile yaşadığı sosyal çevre için proje ve etkinlikler düzenleyebilme ve bunları uygulayabilme.
10. Alanı ile ilgili verilerin toplanması, yorumlanması, uygulanması ve sonuçlarının duyurulması aşamalarında toplumsal, bilimsel, kültürel ve etik değerlere uygun hareket etme.
BİLGİ | BECERİ | YETKİNLİKLER | ||||||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği | Öğrenme Yetkinliği | İletişim ve Sosyal Yetkinlik | Alana Özgü Yetkinlik | |||||||||||||
Çayır-mera ve yem bitkileri, endüstri bitkileri, yemeklik baklagiller ve tahıllar grubuna giren bitkilerin yetiştiriciliği ve ıslahı konusunda teorik ve uygulamalı bilgilere sahip olur. | ||||||||||||||||
Alanında edindiği bilgi ve becerileri kullanarak verileri yorumlayabilme ve değerlendirebilme, sorunları tanımlayabilme, analiz edebilme, araştırmalara ve kanıtlara dayalı çözüm önerileri geliştirebilme. | ||||||||||||||||
Tarla bitkileri ve ilgili bilim dallarındaki genel kavramları, prensipleri ve olayları kavrar ve gerekli değerlendirmeleri yapar. | ||||||||||||||||
Alanı ile ilgili uygulamalarda karşılaşılan ve öngörülemeyen karmaşık sorunları çözmek için bireysel ve ekip üyesi olarak sorumluluk alabilme. | ||||||||||||||||
Tarımsal uygulamaların çevreye etkilerini eleştirel gözle bakarak doğal kaynakların korunmasına katkı sağlar. | ||||||||||||||||
Alanında edindiği bilgi ve beceriler ile yaşam boyu öğrenmeye ilişkin olumlu tutum geliştirir. | ||||||||||||||||
Bilişim teknolojilerinden etkin bir şekilde yararlanarak mesleki bilgi ve becerilerini sürekli olarak geliştirir. | ||||||||||||||||
Alanında edindiği bilgi ve becerileri eleştirel bir yaklaşımla değerlendirebilme, | ||||||||||||||||
Toplumsal sorumluluk bilinci ile yaşadığı sosyal çevre için proje ve etkinlikler düzenleyebilme ve bunları uygulayabilme. | ||||||||||||||||
Alanı ile ilgili verilerin toplanması, yorumlanması, uygulanması ve sonuçlarının duyurulması aşamalarında toplumsal, bilimsel, kültürel ve etik değerlere uygun hareket etme. |
Ders Kodu | Ders Adı | Ders Türü | T | U | L | AKTS |
---|---|---|---|---|---|---|
TRB0103 | Fizik | Zorunlu | 3 | 0 | 0 | 5.00 |
TRB0101 | Botanik | Zorunlu | 2 | 2 | 0 | 5.00 |
TRB0105 | Kimya | Zorunlu | 3 | 0 | 0 | 5.00 |
TRB0107 | Matematik | Zorunlu | 3 | 0 | 0 | 4.00 |
TRB0109 | Tarımsal Ekoloji | Zorunlu | 2 | 0 | 0 | 5.00 |
2701001112014 | Atatürk İlk. ve İnk. Tar. I | Zorunlu | 2 | 0 | 0 | 2.00 |
2701001132014 | Türk Dili I | Zorunlu | 2 | 0 | 0 | 2.00 |
2701001152014 | İngilizce I | Zorunlu | 2 | 0 | 0 | 2.00 |
Toplam: | 30 |
Ders Kodu | Ders Adı | Ders Türü | T | U | L | AKTS |
---|---|---|---|---|---|---|
TRB0102 | Toprak Bilimi | Zorunlu | 2 | 2 | 0 | 5.00 |
TRB0104 | İstatistik | Zorunlu | 3 | 0 | 0 | 5.00 |
TRB0106 | Bitki Fizyolojisi | Zorunlu | 3 | 0 | 0 | 5.00 |
TRB0108 | Bitki Genetik ve Sitogenetiği | Zorunlu | 2 | 2 | 0 | 5.00 |
TRB0110 | Tarımsal Yayın ve İlkeleri | Zorunlu | 2 | 0 | 0 | 4.00 |
2701001122014 | Atatürk İlk. ve İnk. Tar. II | Zorunlu | 2 | 0 | 0 | 2.00 |
2701001142014 | Türk Dili II | Zorunlu | 2 | 0 | 0 | 2.00 |
2701001162014 | İngilizce II | Zorunlu | 2 | 0 | 0 | 2.00 |
Toplam: | 30 |
Ders Kodu | Ders Adı | Ders Türü | T | U | L | AKTS |
---|---|---|---|---|---|---|
270100299014 | Seçmeli I(Diğer Bölüm) | Seçmeli | 2 | 0 | 0 | 5.00 |
TRB0201 | Tarla Tarımı | Zorunlu | 3 | 0 | 0 | 5.00 |
TRB0203 | Tarım Ekonomisi | Zorunlu | 2 | 0 | 0 | 4.00 |
TRB0205 | Bitki Koruma | Zorunlu | 2 | 2 | 0 | 4.00 |
TRB0207 | Gıda Bilimi ve Teknolojisi | Zorunlu | 2 | 2 | 0 | 4.00 |
TRB0209 | Tarım Makineleri | Zorunlu | 2 | 2 | 0 | 4.00 |
TRB0211 | Hayvan Yetiştirme ve Besleme | Zorunlu | 2 | 2 | 0 | 4.00 |
Toplam: | 30 |
Ders Kodu | Ders Adı | Ders Türü | T | U | L | AKTS |
---|---|---|---|---|---|---|
TRB0202 | Bitki Besleme ve Gübreleme | Zorunlu | 2 | 0 | 0 | 5.00 |
TRB0204 | Bahçe Bitkileri | Zorunlu | 2 | 2 | 0 | 4.00 |
TRB0206 | Tarımsal Yapılar ve Sulama | Zorunlu | 3 | 0 | 0 | 5.00 |
TRB0208 | Tarımsal Biyoteknoloji | Zorunlu | 2 | 2 | 0 | 5.00 |
TRB0210 | Tarla Deneme Teknikleri | Zorunlu | 2 | 2 | 0 | 5.00 |
2701002982014 | Seçmeli II(Diğer Bölüm) | Seçmeli | 2 | 0 | 0 | 6.00 |
Toplam: | 30 |
Ders Kodu | Ders Adı | Ders Türü | T | U | L | AKTS |
---|---|---|---|---|---|---|
TRB0301 | Çayır-Mera Yönetimi | Zorunlu | 2 | 2 | 0 | 5.00 |
TRB0303 | Bitki Islahı | Zorunlu | 2 | 2 | 0 | 5.00 |
TRB0305 | Baklagil Yem Bitkileri | Zorunlu | 2 | 2 | 0 | 5.00 |
TRB0307 | Organik ve Sürdürülebilir Tarim | Zorunlu | 2 | 0 | 0 | 4.00 |
TRB0309 | Mesleki Uygulama I | Zorunlu | 0 | 4 | 0 | 4.00 |
2701003992014 | Seçmeli III | Seçmeli | 2 | 0 | 0 | 7.00 |
Toplam: | 30 |
Ders Kodu | Ders Adı | Ders Türü | T | U | L | AKTS |
---|---|---|---|---|---|---|
2701003982014 | Seçmeli IV(Diğer Bölüm) | Seçmeli | 2 | 0 | 0 | 3.00 |
TRB0308 | Mesleki Uygulama II | Zorunlu | 0 | 4 | 0 | 4.00 |
TRB0302 | Yemeklik Tane Baklagiller | Zorunlu | 2 | 2 | 0 | 5.00 |
TRB0304 | Buğdaygil Yem Bitkileri | Zorunlu | 2 | 2 | 0 | 4.00 |
TRB0306 | Tıbbi ve Aromatik Bitkiler | Zorunlu | 2 | 2 | 0 | 4.00 |
TRB0310 | Staj | Zorunlu | 0 | 0 | 0 | 6.00 |
2701003962014 | Seçmeli (Diğer Bölüm) | Seçmeli | 2 | 2 | 0 | 4.00 |
Toplam: | 30 |
Ders Kodu | Ders Adı | Ders Türü | T | U | L | AKTS |
---|---|---|---|---|---|---|
2701004972014 | Seçmeli (sosyal, sanat, kült.) | Seçmeli | 2 | 2 | 0 | 3.00 |
TRB0401 | Tohumluk Bilimi ve Teknolojisi | Zorunlu | 2 | 2 | 0 | 4.00 |
TRB0403 | Nişasta ve Şeker Bitkileri | Zorunlu | 2 | 2 | 0 | 4.00 |
TRB0405 | Serin İklim Tahılları | Zorunlu | 2 | 2 | 0 | 4.00 |
TRB0407 | Lif Bitkileri | Zorunlu | 2 | 2 | 0 | 4.00 |
TRB0409 | Mezuniyet Tezi | Zorunlu | 0 | 4 | 0 | 5.00 |
2701004932014 | Bölüm Seçmeli | Seçmeli | 2 | 0 | 0 | 3.00 |
2701004952014 | Bölüm Seçmeli | Seçmeli | 2 | 2 | 0 | 3.00 |
Toplam: | 30 |
Ders Kodu | Ders Adı | Ders Türü | T | U | L | AKTS |
---|---|---|---|---|---|---|
TRB0402 | Sıcak İklim Tahılları | Zorunlu | 2 | 2 | 0 | 5.00 |
TRB0404 | Yağ Bitkileri | Zorunlu | 2 | 2 | 0 | 5.00 |
TRB0406 | Keyif ve Baharat Bitkileri | Zorunlu | 2 | 2 | 0 | 4.00 |
TRB0408 | Mezuniyet Tezi | Zorunlu | 0 | 4 | 0 | 5.00 |
2701004962014 | Bölüm Seçmeli | Seçmeli | 2 | 0 | 0 | 6.00 |
2701004982014 | Seçmeli (Sosyal, Sanat, Kült.) | Seçmeli | 2 | 2 | 0 | 5.00 |
Toplam: | 30 |
Ders Kodu | Ders Adı | Ders Türü | Dönem | Seçmeli Grubu | T | U | L | AKTS |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
TRB0417 | Genetiği Değiştirilmiş Organizmalar | Seçmeli | 7 | Bölüm Seçmeli | 2 | 0 | 0 | 3.00 |
TRB0425 | Tarım ve Çevre | Seçmeli | 7 | Bölüm Seçmeli | 2 | 0 | 0 | 3.00 |
TRB0413 | Bitki Yetiştiriciliğinde Alternatif Teknikler | Seçmeli | 7 | Bölüm Seçmeli | 2 | 2 | 0 | 3.00 |
TRB0415 | Bitki Doku Kültürleri Teknikleri | Seçmeli | 7 | Bölüm Seçmeli | 2 | 2 | 0 | 3.00 |
TRB0419 | Çayır Mera Islahı | Seçmeli | 7 | Bölüm Seçmeli | 2 | 2 | 0 | 3.00 |
TRB0423 | Çim Bitkileri ve Yeşil Alan Tesisi | Seçmeli | 7 | Bölüm Seçmeli | 2 | 2 | 0 | 3.00 |
TRB0410 | Bitkisel Üretim Teknikleri | Seçmeli | 8 | Bölüm Seçmeli | 2 | 0 | 0 | 3.00 |
TRB0412 | Tarımsal Danışmanlık | Seçmeli | 8 | Bölüm Seçmeli | 2 | 0 | 0 | 3.00 |
TRB0414 | Ekim Nöbeti | Seçmeli | 8 | Bölüm Seçmeli | 2 | 0 | 0 | 3.00 |
TRB0416 | Fitoterapi | Seçmeli | 8 | Bölüm Seçmeli | 2 | 0 | 0 | 3.00 |
TRB0314 | Sulama | Seçmeli | 6 | Seçmeli (Diğer Bölüm) | 2 | 2 | 0 | 4.00 |
TRB0316 | Meyve Yetiştirme Tekniği | Seçmeli | 6 | Seçmeli (Diğer Bölüm) | 2 | 2 | 0 | 4.00 |
TRB0320 | Çim Bitkileri Yetiştiriciliği | Seçmeli | 6 | Seçmeli (Diğer Bölüm) | 2 | 2 | 0 | 4.00 |
TRB0424 | Bireysel Çalgı Eğitimi | Seçmeli | 8 | Seçmeli (Sosyal, Sanat, Kült.) | 2 | 2 | 0 | 5.00 |
TRB0420 | Mesleki Sorumluluk ve Etik İlkeler | Seçmeli | 8 | Seçmeli (Sosyal, Sanat, Kült.) | 2 | 2 | 0 | 5.00 |
TRB0422 | Sözlü ve Yazılı Anlatım Teknikleri | Seçmeli | 8 | Seçmeli (Sosyal, Sanat, Kült.) | 2 | 2 | 0 | 5.00 |
TRB0411 | Temel Fotoğrafçılık | Seçmeli | 7 | Seçmeli (sosyal, sanat, kült.) | 2 | 2 | 0 | 3.00 |
TRB0429 | Yaratıcı Düşünce Yöntem ve Tekniği | Seçmeli | 7 | Seçmeli (sosyal, sanat, kült.) | 2 | 2 | 0 | 3.00 |
TRB0431 | Yenilikçi Düşünce Yöntem ve Tekniği | Seçmeli | 7 | Seçmeli (sosyal, sanat, kült.) | 2 | 2 | 0 | 3.00 |
TRB0213 | Tarımda Bilişim Teknolojileri | Seçmeli | 3 | Seçmeli I(Diğer Bölüm) | 2 | 2 | 0 | 2.00 |
TRB0217 | İyi Tarım Uygulamaları | Seçmeli | 3 | Seçmeli I(Diğer Bölüm) | 2 | 0 | 0 | 2.00 |
TRB0219 | Mantar Yetiştirme Tekniği | Seçmeli | 3 | Seçmeli I(Diğer Bölüm) | 2 | 2 | 0 | 3.00 |
TRB0221 | Genel Sebzecilik | Seçmeli | 3 | Seçmeli I(Diğer Bölüm) | 2 | 2 | 0 | 3.00 |
TRB0225 | Toprak Koruma Teknikleri | Seçmeli | 3 | Seçmeli I(Diğer Bölüm) | 2 | 0 | 0 | 2.00 |
TRB0212 | Tarımsal Girişimcilik | Seçmeli | 4 | Seçmeli II(Diğer Bölüm) | 2 | 0 | 0 | 3.00 |
TRB0216 | Tarım İşletmelerinin Yönetimi | Seçmeli | 4 | Seçmeli II(Diğer Bölüm) | 2 | 0 | 0 | 3.00 |
TRB0222 | Tarla Bitkileri Zararlıları ve Mücadele Yöntemleri | Seçmeli | 4 | Seçmeli II(Diğer Bölüm) | 2 | 2 | 0 | 3.00 |
TRB0228 | Tarımsal Girişimcilik | Seçmeli | 4 | Seçmeli II(Diğer Bölüm) | 2 | 1 | 0 | 3.00 |
TRB0313 | Tarımsal Kıymet Takdiri ve Bilirkişilik | Seçmeli | 5 | Seçmeli III | 2 | 0 | 0 | 3.00 |
TRB0317 | Bitkisel Gen Kaynakları | Seçmeli | 5 | Seçmeli III | 2 | 2 | 0 | 4.00 |
TRB0323 | Kişisel Gelişim | Seçmeli | 5 | Seçmeli III | 2 | 0 | 0 | 3.00 |
TRB0319 | Sebze Yetiştirme Tekniği | Seçmeli | 5 | Seçmeli III | 2 | 2 | 0 | 4.00 |
TRB0315 | Yemler Bilgisi ve Teknolojisi | Seçmeli | 5 | Seçmeli III | 2 | 0 | 0 | 3.00 |
TRB0318 | Sağlık Bilgisi ve İlk Yardım | Seçmeli | 6 | Seçmeli IV(Diğer Bölüm) | 2 | 0 | 0 | 3.00 |
TRB0324 | Toplam Kalite Yönetimi ve Gıda Güvenliği Sistemleri | Seçmeli | 6 | Seçmeli IV(Diğer Bölüm) | 2 | 0 | 0 | 3.00 |
Course Code | Course Name | Type | Semester | T | A | L | ECTS |
---|---|---|---|---|---|---|---|
TRB0102 | Soil Science | Compulsory | 2 | 2 | 2 | 0 | 5.00 |
TRB0202 | Plant Nutrition and Fertilization | Compulsory | 4 | 2 | 0 | 0 | 5.00 |